Wpis z mikrobloga

@Leonard332211: Po co wy to wszystko piszecie, skoro nawet nie odpisujecie gdy ktoś wam coś napisze miłego, lub pomocnego?
Sam się wpychasz do tej dziury rozpaczy powtarzając sobie, ze sytuacja jest beznadziejna.

Jezu, chyba wam napiszę poradnik jak wyjść z przegrywu, ale mam wątpliwości, czy któregokolwiek z was to zainteresuje. Mam wrażenie, że wam pasuje ten stan bycia wieczną ofiarą, bo usprawiedliwia wasze błędy i nie wymaga wychodzenia z własnej
  • Odpowiedz
Jezu, chyba wam napiszę poradnik jak wyjść z przegrywu, ale mam wątpliwości, czy któregokolwiek z was to zainteresuje. Mam wrażenie, że wam pasuje ten stan bycia wieczną ofiarą, bo usprawiedliwia wasze błędy i nie wymaga wychodzenia z własnej strefy komfortu.

@orkako: Napisz. Nawet jak jednej osobie pomoże będzie lepiej niż takie kłótnie z d--y.
  • Odpowiedz
@Przzzegrywpl: @Polishdoomer02 @Leonard332211 @Whereswally

Dobra panowie, postaram się, ale to będzie długi wpis, a wiec będzie mnie kosztował kilka godzin pracy, może nawet pół dnia. W sobotę pracuję, a w niedzielę chcę mieć wolne. Kolejny tydzień to drugie zmiany. Jak znajdę czas to napiszę wam.

Tylko ostrzegam to nie będzie poradnik typu: zrób to, to wyjdziesz z przegrywu (Chociaż na pierwszym etapie faktycznie będzie miał takie uwagi).
To
  • Odpowiedz
@orkako: Jestem zainteresowany. Tylko czy ten poradnik powstanie dzisiaj, jutro czy za miesiąc nie ma dla mnie takiego znaczenia. Interesował mnie po prostu twój sposób widzenia.

Na różnych etapach życia zaliczałem się do różnych z tych grup i z tą wymienioną przez ciebie identyfikuje sie najmniej. Gdybym faktycznie miał się zdobyć na uczciwość to zdecydowanie stawiałbym u siebie na narcyzm jako podstawowy problem.
  • Odpowiedz
@Whereswally: Z Narcyzmem jest problem, bo nie da się przestać być narcyzem. Można jedynie wyrobić w sobie nawyk kontrolowania swoich narcystycznych odruchów, ale to praca na wiele lat. Jednak sam fakt, ze jesteś świadomy tego, że jesteś narcyzem i nie masz problemu o tym komuś powiedzieć, już jest połową sukcesu.

Jako osoba narcystyczna uważasz siebie za g---o. Podświadomie wiec z tym walczyć przedstawiając siebie zawsze jako ofiara, a jednocześnie bohater,
  • Odpowiedz
@orkako: Nie spodziewałem się po wykopie zbyt wiele a jednak trochę mnie zaskoczyłeś że poleciałeś z tematem. Obserwacje i sposób pisania do mnie trafia. Nie czuje że zmarnowałem czas na czytanie tego a to rzadkość na tym tagu. Nawet nie mam potrzeby się odnosić do podpunktów bo pod każdym mogę sie mniej lub bardziej podpisać.
  • Odpowiedz