Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Co byście zrobili na moim miejscu. 2 miesiące temu odszedłem z firmy. Dostałem pracę za 6k, praca hybrydowa. Zadzwonili do mnie z poprzedniej pracy z propozycją powrotu za 10k I pracą hybrydowa. Zdrowia psychicznego straciłem trochę w poprzedniej pracy, alw teraz się zastanawiam, czy to moje zdrowie psychiczne jest warte 4k miesięcznie

Praca w nowej firmie to tester, w starej byłbym tester /wdrożeniowiec

Nowa praca jest bardzo rozwojowa, super projekty. A stara to nuda, bez większych szans na rozwój

#pracait #pracbaza #testowanieoprogramowania

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
@mirko_anonim jeżeli jesteś na takim etapie że płacą ci w IT 6k to nawet minuty się się zastanawiaj i idź w rozwój. Jesteś gdzieś na początku drogi patrząc na zarobki więc to nie czas na odcinanie kuponow i ślinienie się na ekstra 4k
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zastanów się, ile zajmie Ci dojście do stawki 10k (lub więcej) w obecnej, lepsze pracy. Skoro aktualna praca jest rozwojowa i fajna, powinno pójść względnie szybko.

Robiłem na wdrożeniu kilka ładnych lat i nawet za 200% obecnej płacy bym do tego nie wrócił. Toksyczna atmosfera, "polityka", układziki i ci roszczeniowi ludzie...
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
progresywny-nomada-1: Jeżeli jesteś dobry w komunikacji i przed powrotem mógłbyś umiejętnie wytłumaczyć właścicielowi, że trzeba robić sanity check przed pracą lub spotkaniem i Ty jako (twoja rola) możesz to robić

Omówić asertywnie co Cię w-------o, postawić granicę i konsekwencje np 1000zl premii za ewidentne zlamanie ustaleń

Oni się nie zgodza, ale nauczysz się dużo o negocjacjach i asertywności, komunikacji
  • Odpowiedz