Aktywne Wpisy

malutak9913 +1615
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz
PiotrFr +25
Zostałem zgłoszony na ochotnika do poprowadzenia zajęć z dziećmi 6-8 w lokalnym ośrodku. Tematyka zawodowa: murarz. Nie odmawiałem, bo wiem że nikogo nie znajdą. Problem w tym, że nie wiem co z takimi małymi dziećmi zrobić. Ze starszymi łatwiej biorąc pod uwagę branże, a jednocześnie zrobić coś ciekawe, bo gadanie ich nie zainteresuje. Mam jakieś tam pomysły, ale średnio zadowolony z nich jestem. Chętnie przyjmę każdy pomysł
#budownictwo #praca
#budownictwo #praca
źródło: 1000025545
Pobierz

W tygodniu planuję 100-150m
Ogolnie z ammo w .22 to zawsze sam musisz dobrać. Kumpel ma 457 lux i u niego ta norma, z tej samej cegiełki, trochę siała.
@hans_moleman czasami mozna dorwac sam system w AstroClassicu, moze i dowoza do twojego pobliskiego sklepu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Devcio: Standard Plus i Rifle Match. Ponadto Eley Club i RWS Rifle Match.
Tak, słyszałem że 457 nie lubi się z HVkami. Przy Normie raz, dwa na paczuszkę zauważyłem, a raczej usłyszałem że się sypnęło ziarenko czy dwa więcej do łuski bo walnęło jak z bicza i poleciało trochę w inne miejsce.
Systemów samych
@LeonL: Ano faktycznie, wybyły i sie juz nie pojawiły, sam sie zastanawiam czy kupić 457 czy jednak isc w 6.5creed
Z jednej strony sporo zabawy z 22lr a z drugiej, fajnie by pojezdzic na 300+m xD
Ogólnie cześkę polecam, chociaż się jeszcze nad Bergarą b14r zastanawiałem.
Chyba skonczy sie na tym ze kupie cos w 9mm pcc albo jakis pistolet w stylu 1911/2011 xD
klasyka, też od 3 giwer sztucer kupuje ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z PCC jak masz niedaleko do Czech to po Stingera możesz się wybrać.
@Devcio: a ile tam roboty, defendia to chyba nawet obsługę w języku polskim ma xd
https://www.defendia.cz/informace/procedura-zakupu-broni-dla-obywateli-ue/
No ale zawsze będziesz mógł u nas kupić, strzelam że za coś koło 7000 doliczając marżę od bogolstwa ( ͡~ ͜ʖ ͡°)