Wpis z mikrobloga

#strzelectwo Miał ktoś styczność z CZ457 Varmint? Rozglądam się aktualnie za czymś w bocznym zapłonie do strzelania na 100m precyzyjnie i wpadł mi w oko właśnie ten karabinek. Z tego co widziałem to wiele osad jest kompatybilnych z tym modelem. Warto brać nówkę za 2900?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hans_moleman: akurat mi niedawno przyszła "custom" z konfiguratora. Pierwsze wrażenia świetne, póki co na 50 metrów amunicję testowałem i spust docierałem. Jak jej nie przeszkadzam to na taką odległość jedną dziurę robi. Najśmieszniejsze że z racji machowej komory wziąłem trochę różnej machowej ammo, SK, Eley, RWS, a najlepszą grupę 5, dosłownie na szerokość 2 przestrzelin, zrobiłem Normą Tac-22 ( ͡º ͜ʖ͡º)
W tygodniu planuję 100-150m
  • Odpowiedz
@hans_moleman: no norma przecież tania. CCI SV też przyzwoicie. Beloty akurat nie miałem.
Ogolnie z ammo w .22 to zawsze sam musisz dobrać. Kumpel ma 457 lux i u niego ta norma, z tej samej cegiełki, trochę siała.
  • Odpowiedz
@LeonL: SK LongRange? :P imho unikalbym HV jezeli chodzi o celnosc i wszystkiego co przebija bariere dzwieku
@hans_moleman czasami mozna dorwac sam system w AstroClassicu, moze i dowoza do twojego pobliskiego sklepu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
SK LongRange?

@Devcio: Standard Plus i Rifle Match. Ponadto Eley Club i RWS Rifle Match.
Tak, słyszałem że 457 nie lubi się z HVkami. Przy Normie raz, dwa na paczuszkę zauważyłem, a raczej usłyszałem że się sypnęło ziarenko czy dwa więcej do łuski bo walnęło jak z bicza i poleciało trochę w inne miejsce.

czasami mozna dorwac sam system w AstroClassicu, moze i dowoza do twojego pobliskiego sklepu

Systemów samych
  • Odpowiedz
Systemów samych chyba już przynajmniej rok nie było. Sam szukałem ( ͡º ͜ʖ͡º)

@LeonL: Ano faktycznie, wybyły i sie juz nie pojawiły, sam sie zastanawiam czy kupić 457 czy jednak isc w 6.5creed
Z jednej strony sporo zabawy z 22lr a z drugiej, fajnie by pojezdzic na 300+m xD
  • Odpowiedz
@Devcio: To tak nieźle "+" 300 na kredka żeby miało sens. Fajny fajny, ale jednak drogi, a jeśli byś chciał zawody postrzelać jakieś poważniejsze to chyba nadal w open lądujesz z racegunami w cenie dobrego samochodu, czyli szans na sukcesy niedużo.
Ogólnie cześkę polecam, chociaż się jeszcze nad Bergarą b14r zastanawiałem.
  • Odpowiedz
@LeonL: a to musze odrazu na zawody jezdzic :P i tak lepsza fabryka do 6.5 w cenie dobrej 308 a to i tak glownie for fun do strzelania
Chyba skonczy sie na tym ze kupie cos w 9mm pcc albo jakis pistolet w stylu 1911/2011 xD
  • Odpowiedz
@Devcio:

Chyba skonczy sie na tym ze kupie cos w 9mm pcc albo jakis pistolet w stylu 1911/2011 xD

klasyka, też od 3 giwer sztucer kupuje ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z PCC jak masz niedaleko do Czech to po Stingera możesz się wybrać.
  • Odpowiedz