Aktywne Wpisy

Brant +50
Co można powiedzieć zarówno na #konkurschopinowski i na #f1?
źródło: 20251019_214145
Pobierz
Dawno nie byłam na zdjęciach kolejowych. W końcu pojechałam, bo zaczął się jeden z okresów, kiedy fociści są szczególnie aktywni, czyli ta ładniejsza część jesieni. Szkoda, że pojazdy już takie ładne nie były, bo same Impulsy Kolei Śląskich i byki Cargo xD Dopiero na sam koniec pojawiło się coś ciekawszego, czyli IC Artus.
Newag Impuls jako pociąg Kolei Śląskich z Katowic do Raciborza zbliża się do przystanku Nędza Wieś.
Instagram.
#
Newag Impuls jako pociąg Kolei Śląskich z Katowic do Raciborza zbliża się do przystanku Nędza Wieś.
Instagram.
#
źródło: impuls
Pobierz

#architektura
źródło: image
PobierzMoże niekoniecznie jakieś bloki po kilkadziesiąt mieszkań, ale powiedzmy domostwa - wtedy jeden duży dom dla 4 rodzin zajmuje mniej niż 4 mniejsze domy.
Np. na południu Polski w rejonach podgórskich masz doliny - nie będziesz wszędzie płasko budować, bo stromo i zniszczyłbyś ładne sosnowo-świerkowe lasy - ale możesz wyrównać kawałek terenu i postawić 1 duży dom dla kilku
źródło: image
PobierzI każdy chce mieć domek na odludziu, w efekcie cała Polska jest zastawiona domkami co kilka kilometrów, a i tak za kilka lat koło każdego z tych domków dobuduje się jakiś wstrętny sąsiad. Polska ma gigantyczny bałagan urbanistyczny
źródło: obraz
PobierzWysoka gęstość zaludnienia ma sens w krajach gdzie jest wysoka kultura społeczna i wysoki wstyd, jak właśnie Japonia o której wspomniał pierwszy komentujący.
Tutaj ludzie nakupują głośnych psów do bloku, będą palić na balkonach, robić grylla, n---------ć z JBLa w nocy i dlatego ciężko jest
Bloki odbierają wolność
Zostan we Francji i niuchaj eleganckie bąki w projectach i dystryktach.
Ja bym preferował opcję po prawej.
Jako ktoś ma działkę, bo faktycznie lubi uprawiać ziemię albo ma psa czy inny dobry powód to spoko.
Ale niekończąca się beka z debili co nie lubią ogrodnictwa, nie lubią zajmować się ogrodem, a kupują dom, bo tak ich zaprogramowało społeczeńśtwo, że to niby jakiś awans społeczny xD
Nie kazdy chce mieszkac w poblizu placowek szkolnych, ale takim ograniczeniem zmuszasz ludzi do tego, ttlko dlatego ze Ci sie nie podoba rozrposzona zabudowa.