Aktywne Wpisy

Bananada +4
Rano wrzuciłam zdjęcie jak sobie leki biorę. I oczywiście wykopki - oesu głupia baba
Na szczęście pojawili się też tacy którzy zapytali czemu je biorę, mam nadzieję nie wszystkie kom ironicznie
Czemu ludzie dochodzą do wniosków bez pytania?
Na szczęście pojawili się też tacy którzy zapytali czemu je biorę, mam nadzieję nie wszystkie kom ironicznie
Czemu ludzie dochodzą do wniosków bez pytania?

InnyWymiar90 +6
Disco kasety lepsze od kobiety na każdą kieszeń, na lato lub jesień. Disco, disco to dla mnie wszystko (´^ω^)

-28 lat
-singiel
-5500 Netto na etacie w Polsce B (od lipca 6400 netto)
-dodatkowa praca 3400 netto
-łącznie 9,5h w robocie (10 licząc dojazdy)
-jedynie 4 godziny wolnego w tygodniu z czego 2h to siłownia albo basen
-własne nowe mieszkanie 42m
-kredyt na 25 lat z ratą ok 2000zl, który mam zamiar spłacić w max kilkanaście lat
I co robić w tej sytuacji? Czuje, że nie wyrabiam psychicznie tego z--------u, nie mam kompletnie czasu dla siebie. Wychodzę z domu i wracam na wieczór, zanim po treningu zjem, zrobię pranie, ugotuję obiad, to zostaje mi jakieś 30 minut do godziny i muszę iść spać, aby przynajmniej przespać się te 6:30-7 godzin. Czy na serio tak wygląda życie?
Niby dobrze, bo dużo zarabiam w miejscu, w którym mieszkam i praktycznie pensje główną odkładam w całości, ale jakim kosztem?. Mogę zejść godzinowo, ale to będzie się wiązało z pensją dodatkową 1600-2500zl miesięcznie, więc mi się to nie uśmiecha. Kult pieniądza kompletnie mnie otumanił. Chce ciągle więcej i więcej.
Znam troche osób, którzy tak samo się zapracowują i nawet jeszcze bardziej niż ja i mają takie same problemy, czyli brak siły, czasu czy depresja.
Chciałbym mieć w dupie wszystko jak większość osób i po etacie sobie leżeć jajami do góry, ale czułbym wtedy, że marnuje swój czas i życie.
Co byście zrobili w mojej sytuacji i czy ma ktoś z was podobnie?
Z drugiej strony zawsze lepiej to niż praca po 12h w jakiejś kolchozowni fizycznie za jakieś 7300 netto.
#pracbaza #depresja #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
czyli teraz, pracując + śpiąć, uważasz, że nie marnujesz czasu i życia :)
Jeśli praca sprawia ci przyjemność to spoko, ale jeśli nie jest to twoja pasja, to zastanów się czy
@mirko_anonim: tak wygląda Twoje życie
@MarianoaItaliano: też dobry pomysł, nie będziesz miał ani czasu ani pieniędzy -> ale będziesz miał CEL życia świętego i bożego dla chłopa tj. tyrę i dziecko
@mirko_anonim: To po co tak z----------z? Zwolnij.
@MarianoaItaliano: ale drogi kolego, czy byłeś kiedyś w mieście stołecznym Warszawa albo posiadasz jakichkolwiek znajomych innych niż z miasta rodzinnego?
tak większość osób tak żyje, co nie znaczy że każdy tak żyje i że ty czy op musisz koniecznie tak żyć jeśli baaaardzo tego nie chcesz
@mirko_anonim: Niestety tak. Dlatego po części ludzie łączą się w pary - bo jest zwyczajnie łatwiej. Nie dość, że masz więcej pieniędzy/czasu dla siebie, to nawet w przypadku ich braku czujesz, że życie ma więcej sensu. Co by nie mówić o wadach bycia w związku, życie w pojedynkę to katorga.
@mirko_anonim: no