Aktywne Wpisy

marcelowy16 +405

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Xxxvvvwww +158

źródło: temp_file4460833836964255216
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: temp_file4460833836964255216
PobierzWykop.pl
-28 lat
-singiel
-5500 Netto na etacie w Polsce B (od lipca 6400 netto)
-dodatkowa praca 3400 netto
-łącznie 9,5h w robocie (10 licząc dojazdy)
-jedynie 4 godziny wolnego w tygodniu z czego 2h to siłownia albo basen
-własne nowe mieszkanie 42m
-kredyt na 25 lat z ratą ok 2000zl, który mam zamiar spłacić w max kilkanaście lat
I co robić w tej sytuacji? Czuje, że nie wyrabiam psychicznie tego z--------u, nie mam kompletnie czasu dla siebie. Wychodzę z domu i wracam na wieczór, zanim po treningu zjem, zrobię pranie, ugotuję obiad, to zostaje mi jakieś 30 minut do godziny i muszę iść spać, aby przynajmniej przespać się te 6:30-7 godzin. Czy na serio tak wygląda życie?
Niby dobrze, bo dużo zarabiam w miejscu, w którym mieszkam i praktycznie pensje główną odkładam w całości, ale jakim kosztem?. Mogę zejść godzinowo, ale to będzie się wiązało z pensją dodatkową 1600-2500zl miesięcznie, więc mi się to nie uśmiecha. Kult pieniądza kompletnie mnie otumanił. Chce ciągle więcej i więcej.
Znam troche osób, którzy tak samo się zapracowują i nawet jeszcze bardziej niż ja i mają takie same problemy, czyli brak siły, czasu czy depresja.
Chciałbym mieć w dupie wszystko jak większość osób i po etacie sobie leżeć jajami do góry, ale czułbym wtedy, że marnuje swój czas i życie.
Co byście zrobili w mojej sytuacji i czy ma ktoś z was podobnie?
Z drugiej strony zawsze lepiej to niż praca po 12h w jakiejś kolchozowni fizycznie za jakieś 7300 netto.
#pracbaza #depresja #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
czyli teraz, pracując + śpiąć, uważasz, że nie marnujesz czasu i życia :)
Jeśli praca sprawia ci przyjemność to spoko, ale jeśli nie jest to twoja pasja, to zastanów się czy
@mirko_anonim: tak wygląda Twoje życie
@MarianoaItaliano: też dobry pomysł, nie będziesz miał ani czasu ani pieniędzy -> ale będziesz miał CEL życia świętego i bożego dla chłopa tj. tyrę i dziecko
@mirko_anonim: To po co tak z----------z? Zwolnij.
@MarianoaItaliano: ale drogi kolego, czy byłeś kiedyś w mieście stołecznym Warszawa albo posiadasz jakichkolwiek znajomych innych niż z miasta rodzinnego?
tak większość osób tak żyje, co nie znaczy że każdy tak żyje i że ty czy op musisz koniecznie tak żyć jeśli baaaardzo tego nie chcesz
@mirko_anonim: Niestety tak. Dlatego po części ludzie łączą się w pary - bo jest zwyczajnie łatwiej. Nie dość, że masz więcej pieniędzy/czasu dla siebie, to nawet w przypadku ich braku czujesz, że życie ma więcej sensu. Co by nie mówić o wadach bycia w związku, życie w pojedynkę to katorga.
@mirko_anonim: no