Wpis z mikrobloga

@m4xejd: Posłuchałem Rafała i zgadzam się z nim w 100%, najgorsze co może być, to rząd i prezydent z jednej partii, a ja będę głosował na mniejsze zło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
NeonNinja - @m4xejd: Posłuchałem Rafała i zgadzam się z nim w 100%, najgorsze co może...
  • Odpowiedz
@NeonNinja: będę pisać to do upadłego, rząd składa się z kilku partii

@jabbababba: będzie dużo powtarzania, bo ta bzdura pada w każdym wpisie XD no ale może do niektórych dotrze, że bezpiecznikiem są koalicjanci
  • Odpowiedz
@pure_function: tak tak, w 2015 i 2019 pis zdobył większość (235 mandatów) w sejmie jako jedna lista. Nie musieli zapraszać innych partii do koalicji. Dziś mamy sytuację że kilka partii po ogłoszeniu wyników wyborów musiało się dogadać i podpisać umowę koalicyjną. Wtedy tak nie było.
  • Odpowiedz
@jabbababba: nie rozmawiamy o tym, jak wygladaly listy. mowimy o partiach. zreszta efektywnie to mialo znaczenie, ze pis i sp to rozne partie. miedzy pisem a sp bylo duzo spiec i do pewnego stopnia tez np. morawiecki tonowal zapedy ziobry etc.
  • Odpowiedz
przez 8 lat walczyliśmy żeby tego bydlaka wyrwać jak kleszcza.

@sabboko2: przynajmniej tak wam wmówiła totalnie uśmiechnięta opozycja xD
  • Odpowiedz
@pure_function: nie, efekt był taki że ziobro był na liście pisu, gdyby mieli osobną listę to mało kto by na niego zagłosował. Ponadto wspólna lista i wysoki wynik premiował pis jako zwycięzce i przez to mieli monowładzę. Może i się gryźli ale był monopol
  • Odpowiedz