Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem w związku z dziewczyną od roku. Ja mam 25 lat ona 23. Bardzo dobrze się dogadujemy i spędzamy ze sobą mnóstwo czasu. Od jakiegoś pół roku kiedy skończyłem studia ciężko było mi znalezć pracę. Załapałem się do pewnej firmy na śmieciowej umowie, ale teraz zostałem zwolniony z powodu cięcia kosztów w firmie i zostałem z niczym. Podczas studiów dorabiałem w kilku pracach i miałem praktyki jednak jak widać to nie wystarczy żebym znalazł pracę w zawodzie. Pojawiła się teraz możliwość wyjazdu na staż na 3 miesiące za granicę i zastanwiam się czy warto. Zawsze to jakieś doświadczenie u zagranicznych pracodawców, a z drugiej strony niepewność. Trochę przeraża mnie też fakt rozłąki z dziewczyną na ten czas. Jesteśmy bardzo przywiązani do siebie i nie wiem jak to będzie. Co byście zrobili?

#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim a co dziewczyna robi? Studiuje? Pracuje? Bo może warto by było się spróbować zakotwiczyć w tym innym kraju na stałe? Jeśli teraz miałbym taki wybór by mieć pracę za granicą z możliwością przedłużenia po tych 3 miesiącach to próbowałabym swoje życie tam przenieść. To jeszcze zależy jaki to kraj ale raczej lepiej teraz niż kiedyś gdy będzie więcej rzeczy Cię trzymać w Polsce
  • Odpowiedz