Wpis z mikrobloga

Może obiecywać każdemu chłopu sto hektarów ziemi i Ferrari. Nic z tych obietnic i postulatów nie będzie podobnie jak u reszty kandydatów.

@Dziobex: Nawet gdyby, to i tak niespełnione obietnice są lepsze dla chłopów niż gnicie w okopach, umieranie pod gabinetami prywatnych lekarzy i umowy śmieciowe w raju dla prywaciarzy, który marzy się Mentzenowi.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: Dla mnie osobiście Adrian oraz partia Razem to najlepsza opcja w polskiej polityce i będę głosował z czystym sumieniem na Adriana w wyborach prezydenckich tak jak i na partię Razem w wyborach parlamentarnych 2027 roku!
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister Ładnie napisane. A siódmy punkt możesz uszczegółowić? Wpuści tych z Białorusi? Jak ocenią, czy ktoś zasługuje? Jeśli będą wpuszczać, to Putin będzie wysyłać więcej ludzi, jak my ich wszystkich pomieścimy? Jak będziemy taką wielką grupę deportować?
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister Zandberg jest dobrym wiarygodnym kolesiem. Mogę się z nim nie zgadzać ale wiem że jest szczery. Tak jak wiem że Mentzen też jest szczery. I Ciocia Kasia też. I dlatego chciałbym żeby taka była kolacja rządząca.
Ciocia Kasia premierem.
Od finansów Mentzen
Od infrastruktury Zandberg
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: jak tylko Zangberg urośnie to się na niego rzucą a ta Tuskowa Albicla zwana wykopem będzie na niego pomyje wylewać i od komuchów wyzywać. Ale fajnie że w końcu jest szansa na jakąś normalną lewice w Polsce.
  • Odpowiedz
Wpuści tych z Białorusi?

@moja-walka: z tego co pamiętam, to mówił w wywiadzie u Stanowskiego, że nie, a pozytywnie wnioski o azyl powinni rozpatrywać tylko od tych, którzy udowodnią, że faktycznie są uchodźcami politycznymi.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: Ja całkowicie nieironicznie waham się pomiędzy Mentzenem i właśnie Zandbergiem z różnych powodów i pewnie w niedzielę dopiero zdecyduję.
W II turze twardo chciałem oddać głos nieważny przy Trzaskowski-Nawrocki, bo obaj, z różnych powodów, się nie nadają, ale za mocno zacząłem wsiąkać w kampanię i tak jak mnie najpierw oburzyło wyłudzenie kawalerki, tak potem entuzjazm skutecznie obniżyły wszelkiego typu usłużne dziennikarzyny, czy ostatnie plucie bez sensu na przyszłego prezydenta
  • Odpowiedz