Wpis z mikrobloga

@Tywin_Lannister: Z tym opodatkowaniem to poleciałeś. Razem już kiedyś pokazało, jak chcą zwiększyć opodatkowanie (przypominam, że więcej płaciło się już od 4k na rękę XD). To czyni go dla mnie niewybieralnym - on właśnie chce i zamierza dojechać każdego, kto przekracza drugi próg lub siedzi na b2b
  • Odpowiedz
przypominam, że więcej płaciło się już od 4k na rękę XD

@Agrestowa_owca: to było w 2015 (i mowa była wtedy o kwotach brutto), kiedy średnia krajowa wynosiła niecałe 4k brutto. Teraz wynosi ponad 9k brutto, więc ponad dwa razy tyle. Poza tym Razemki ochłonęły na przestrzeni lat z tymi postulatami i takie rzeczy głosili na starcie działalności.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: jedyny minus zandberga? Poza kampanią siedzi cicho, a w trakcie kampanii robi zawsze ukryty support PiSowi

Pamiętajmy że nie tak dawno przez jego fochy zjednoczona prawica miała samodzielną większość
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: Na samym początku powiem tak, nie przekonałeś mnie, ale na pewno Zandberg nie jest najgorszym kandydatem, więc życzę powodzenia.

1. Warto sobie przypomnieć, że Karolina Zioło-Pużuk z nowej lewicy (tej samej partii co Biejat) chciała walczyć z dniem chłopaka. Więc postulaty Zandberg ma dobre, ale wiarygodność ich jest co najmniej zastanawiająca. Z drugiej strony warto zaznaczyć, że lepsze fałszywe postulaty, niż kompletne 0.
2. Tutaj ma wielki plus, Mentzen zaczął coś
  • Odpowiedz
Pamiętajmy że nie tak dawno przez jego fochy zjednoczona prawica miała samodzielną większość

@bzyku95: Jeżeli chodzi ci o wybory w 2015 roku, no to po prostu tak działa demokracja. Ludzi o poglądach lewicowych nie przekonał twór Millera (starego liberała) i Palikota (prywaciarza milionera, który teraz ma wyroki za oszustwa). Pojawił się Zandberg, uszczknął im kilka p.p i spadli pod próg. Przypominam też, że do samodzielnych rządów PiS-u przyczyniło się to,
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: Ciebie to uwiera, a dla mnie to deal breaker.

Jedyne dobre co było podczas tamtego okresu to pokazanie prawdziwych twarzy polityków. Niepojęte dla mnie jest oddawanie głosu na kogokolwiek, kto wtedy popierał segregację sanitarną, odbieranie wolności ludziom i wciskanie ukręconych na szybko preparatów. Bardzo ciekawe jest też pomijanie tego tematu przez media podczas debat, w momencie gdy już wszyscy wiedzą, że to było złe i kupione.
  • Odpowiedz
@Need: a jeb sobie, może Ty jesteś osobą, która udaje, że o stanowisku polityka z przeszłości należy zapomnieć i udawać, że go nie było, ale dopóki nie zaprezentowane zostanie inne stanowisko, to uznaje za wiążące propozycje Razem w tym zakresie sprzed lat.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister na plus dla Zandberga ze starych lat to protest przeciwko płatnym studiom na początku XXI wieku, w DLR mówili, że byli wtedy blisko wprowadzenia tego, co dla mnie jest absurdem. Mentzen marzy o płatnych studiach, ale płatne być nie powinny, bo ludzie po liceach nie mają pieniędzy i to kolejny koszt dla rodziców (ewentualnie łączenie studiów z pracą, co też jest absurdalne). No i wg Wiki sprzeciwiał się amerykańskiej inwazji
  • Odpowiedz