Wpis z mikrobloga

@FrasierCrane jezus, jak mozna brac pod uwage Nawrockiego ( ͡° ʖ̯ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°) w pierwszej glosujesz na swojego kandydata, nawet jak to Mentzen, którego samemu nie znoszę, ale w drugiej tez powinienes isc glosowac ja anty-Nawrockiego. Samemu wtedy bym oddal glos na Mentzena, byle ta gnida z Pisu nie była prezydentem
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister taka anegdotka. Rozmawiałem ostatnio z zatwardziałym ideowcem pisowcem. Inteligentny człowiek, ma swoją działalność w mocno specyficznej technicznej dziedzinie. Ale w tym wszystkim beton bardzo mocno. Człowiek ten stwierdził, że generalnie razemki to bardzo patriotyczna i racjonalna partia. I oni mogą zrobić dla kraju wiele dobrego.
Mi osobiście przepaliły się styki jak to usłyszałem z jego ust.
Tak czy inaczej tylko pan Duńczyk.
  • Odpowiedz
który (oprócz - co zabawne - Biejat)

@Tywin_Lannister: to wcale nie jest zabawne tylko oczywiste, jak się ma głowę na karku a nie w dupie, i umie myśleć, czytać i wyciągać wnioski, a nie oglądać rolki na tik-toku i fejsbuku
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister:

Podatki:
- Zandberg chce je podwyzszyc
- Mentzen chce je uproscic i docelowo obnizyc

Prosty chlop taki jak ja chce wiecej kasy w swojej kieszeni i uprosczone podatki. Zandberg nie jest dla nas.
  • Odpowiedz
@Tywin_Lannister: bo w głowach wielu wykopków jest wciąż zakorzeniony korwinizm sprzed 15 lat, z którego nikt ich nigdy nie wyleczył. I którzy nadal myślą, że wystarczy tylko by wygrał jakiś populista, który tak naprawdę robi dobrze swoim kolegom milionerom a proli ma gdzieś.
  • Odpowiedz
A może powinien obiecywać gruszki jak konfa

@fraciu: dokladnie to robi. Na przyklad wiek emerytalny 60 lat - najnizszy w europie oraz czterodniowy tydzien pracy - rowniez najmniej godzin w europie (i na swiecie?)

@Tywin_Lannister z powodów, ktore wymienilem wyzej nie przekonales mnie. Nadal uwazam, ze jest to najgorszy kandydat, ktory doprowadzilby do katastrofy gospodarczej. Dziwie sie, ze nikt go o to nie pocisnal (chyba, ze nie trafilem akurat).
  • Odpowiedz
to czemu się boisz wyższych podatków dla nich właśnie?

@Darth13:

Bo ja nie dziele ludzi na "my i wy" lub "ja i oni".
Ja nie mam problemu z tym, ze ktos
  • Odpowiedz
@Darth13:

to czemu się boisz wyższych podatków dla nich właśnie?

On jak twierdzi od 20 lat nie mieszka w Polsce, tylko przy każdych wyborach nagania na konfederację ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Dentka7 ale z jakiego powodu? Przecież cala klasa średnia na zachodzie powstała przez nałożenie wysokich podatków na klasę wyższą. Od momentu ich obniżenia mamy zjazd liczebności klasy średniej i spadek jakości życia.
  • Odpowiedz
@Darth13:

ale z jakiego powodu?

A czemu miałbym je popierać?
Nie jestem zadowolony z jakosci usług, które otrzymuje aktualnie za podatki
  • Odpowiedz