Wpis z mikrobloga

Ostanio pod barem w ktorym sie stołuję codziennie stoją żule i żebrzą o jedzenie lub kase. Kupiłem ze dwa razy im obiad ale to chyba bląd bo sie nauczyli więc od dluzszego czasu udaje ze ich niewidze
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JaNieGejJaPapiesz: menelów sobie odpuść, to nie jest pomoc tylko utrzymywanie statusu quo

Ja mam wątpliwości dotyczące nawet tych którzy nie są uzależnieni (a przynajmniej nie widać), a też pojawiają się w tych samych miejscach. Pomoc, nawet jedzeniem, to też utrzymywanie tej samej sytuacji, żebractwa lub bezdomności. W moim przypadku jest to osoba niewidoma, choć może nie do końca. Bardziej się z nią solidaryzuję niż z menelami, jednak wiem że robi
  • Odpowiedz
Ostanio pod barem w ktorym sie stołuję codziennie stoją żule i żebrzą o jedzenie lub kase. Kupiłem ze dwa razy im obiad ale to chyba bląd bo sie nauczyli więc od dluzszego czasu udaje ze ich niewidze

@JaNieGejJaPapiesz:
A nie możesz im po prostu powiedzieć żeby spier*****?
  • Odpowiedz
@JaNieGejJaPapiesz: jak widzę jakiegoś żula to przypomina mi się cytat z Mt, 6, 25-34: 25 Dlatego powiadam wam: Nie martwcie się o swoje życie, o to, co macie jeść i pić, ani o swoje ciało, czym się macie przyodziać. Czyż życie nie znaczy więcej niż pokarm, a ciało więcej niż odzienie? 26 Przypatrzcie się ptakom podniebnym: nie sieją ani żną i nie zbierają do spichlerzy, a Ojciec wasz niebieski je
  • Odpowiedz
@JaNieGejJaPapiesz ja to w ogóle kiedyś dawałem na piwko, bo hehe sam lubię wypić, ale później sobie pomyślałem, kurde, ja lubię wypić, więc chodzę do pracy, żeby mieć za co kupić. Nikogo nie proszę o kasę na a-----l czy imprezy. Banalne, a jednak. I tak jak pomyślałem tak już zulom nie daje ani grosza. Większość milczy, ale niektórzy coś komentują, to im mówie, że ja też lubię p--o dlatego do roboty
  • Odpowiedz