Wpis z mikrobloga

@Wezzore-04: Trochę optymistyczny ten sondaż. Zakładam 26-30% dla Nawrockiego w 1 turze, a w drugiej 52-48 na korzyść Trzaskowskiego. Za dużo mamy w kraju pisiorów, którzy wstydzą się bycia pisiorami. Walka może być wyrównana do końca.
  • Odpowiedz
@ciezki_przypadek: Prawdziwe konsekwencje tej afery wpłyną na wynik Nawrockiego dopiero w II turze, kiedy będzie musiał walczyć o głosy spoza pisowskiego betonu.
Choć oczywiście wszystko może się jeszcze zdarzyć. Może Trzaskowski coś o-----e i wyborcy zapomną o całej aferze z mieszkaniem.
  • Odpowiedz
@lewoprawo Nawrocki jest tak śliski, że do końca drugiej tury Trzaskowski może się nie odzywać, a i tak wygra. Poza betonem Nawrocki nie jest w stanie kupić wyborców żeby mieć wygraną
  • Odpowiedz
@ciabass: zwróć uwagę na jeden szczegół. To są wyniki wśród Zdecydowanych, czyli jak było 10% niezdecydowanych to ich głosy zabrali i nie brali ich pod uwagę w tym badaniu.
Dlatego może to wyglądać inaczej niż w innych badaniach.
  • Odpowiedz
@Wezzore-04: Hołownia + 2 lewusy 20%. W końcu to społeczeństwo zaczęło się budzić. Mam nadzieję, że w parlamentarnych ta trójka przegoni platformę, a konfedepis skończy na śmietniku historii
  • Odpowiedz
@ciabass

Zakładam 26-30% dla Nawrockiego w 1 turze, a w drugiej 52-48 na korzyść Trzaskowskiego. Za dużo mamy w kraju pisiorów, którzy wstydzą się bycia pisiorami. Walka może być wyrównana do końca.

Dokładnie tak też ja przewiduję. PiS w każdych wyborach był niedoszacowany bo wiele pisiorów nie mówi otwarcie że sa za PiS i tak samo nie mówi tego w ankietach sondażowych. Dlatego Batyr też jest nie doszacowany i sondaże ma
  • Odpowiedz
Myślę, że liczyli też na poparcie w drugiej turze Memcena ale po tym nagraniu w którym mówi co myśli o aferze kawalerkowej to myślę że nie ma szans na otwarte poparcie z jego strony. Chyba że Sławka czymś przekupią przed druga turą.
@lewoprawo
  • Odpowiedz