Aktywne Wpisy

thorgoth +537
Turysta z Polski uderzył w twarz pracownicę Parku Narodowego Torres de Paine w Chile, gdy poprosiła, aby zgasił papierosa.
W Parku obowiązuje całkowity zakaz używania ognia i palenia papierosów ze względu na susze i duże ryzyko pożarów.
Po ataku próbował uciec, ale został ujęty przez innych zwiedzających i przekazany chilijskiej policji. Sąd skazał go w przeliczeniu na 60 tysięcy złotych grzywny i zakaz wjazdu do Chile przez 3 lata. Mężczyzna został już
W Parku obowiązuje całkowity zakaz używania ognia i palenia papierosów ze względu na susze i duże ryzyko pożarów.
Po ataku próbował uciec, ale został ujęty przez innych zwiedzających i przekazany chilijskiej policji. Sąd skazał go w przeliczeniu na 60 tysięcy złotych grzywny i zakaz wjazdu do Chile przez 3 lata. Mężczyzna został już

serniczekwiedensky +395
Jak poznawalam chlopa myslalam sobie mlody informatyk bedzie duzo zarabial jako programista a on przyznal sie ze myslal o mnie mloda prawnicza bedzie duzo zarabiala jako adwokatka. Oboje malo zarabiamy ale jestesmy razem i wlasnie leze mu na jądrach.

Jestem na etapie planowania budowy domu jednorodzinnego. Zastawiam się nad kwestią zasilania placu budowy. Złożyłem już do Tauronu wniosek o warunki przyłączenia stałego. W warunkach dostałem jakiś harmonogram, do którego miesiąca muszę najpóźniej to zrobić. Umowy jeszcze nie podpisywałem.
Pytanie czy w ramach tego można przyłączyć się, jeśli jeszcze docelowy budynek nie będzie istniał?
Jeśli tak, to czy można to przyłącze wykorzystać do budowy? Wiem, że muszę mieć taryfę na prąd budowlany, ale zastanawiam, się czy dodatkowo mam wnioskować przyłącze tymczasowe, czy da się to ogarnąć w ramach docelowego?
#budowadomu #elektryka #budujzwykopem #budownictwo
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
wtedy puszczają ci prąd nawet jak nie ma domu a jedynie masz skrzynkę budowlaną erbetkę u siebie
tylko, że na prąd możesz nawet i 18 miesięcy
@Rudz1elec: najlepszy sposob na kłótnie i dożywotniego wroga XD do takich akcji to trzeba mieć podlicznik i umowe z sąsiadem a nie uzgodnienia na ryj i za flaszke
W Tauronie chyba jest wybór pomiędzy rodzajem obiektu "Dom" i "Plac budowy", dalej można wybrać czy zasilanie stałe, czy
I tak wyjdzie taniej niż prąd budowlanych