Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski #zalesie

Wynajmuję pokój. Jeden z innych pokojów wynajmuje brudas. Chłop po prostu śmierdzi.
Typowy student, który nie rozumie, że trzeba się myć, trzeba codziennie zmieniać gacie, itp. Chcę go uświadomić, bo mnie Robert K\*\*\*wica trafi, potrzebowałbym jakiejś fajnej grafiki, którą mogę mu wręczyć, żeby do niego dotarło. Grafiki, która jak krowie na rowie wytłumaczy mu:
- bieliznę zmieniamy raz dziennie (w razie potrzeby częściej),
- koszulkę zmieniamy raz dziennie (w razie potrzeby częściej),
- pościel przebieramy co tydzień / dwa,
- prysznic bierzemy codziennie,
- co to jest dezodorant i po co się go używa,

I tym podobne rady. W formie listy, grafiki, cokolwiek - żeby nakleił to sobie na ścianę i miał ściągawkę.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
konkretny-podróżnik-82: Amerykańscy naukowcy dowiedli że smród ciała i ciuchów rośnie tylko do pewnego momentu, potem jest ciągle taki sam, musisz po prostu poczekać aż rozwinie się odpowiednia flora i ona będzie regulować to biośrodowisko sama.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Codzienny prysznic jest szkodliwy dla zdrowia i zupełnie niepotrzebny z punktu widzenia higieny. Na twojej skórze rozwija się sebum, które tworzy warstwę ochronną przed bakteriami grzybami czy nawet wirusami. Jeżeli myjesz się codziennie to nie tylko nie pozwalasz sebum się prawidłowo rozwinąć, ale też wprowadzasz stan podrażnienia niewidoczny ludzkim okiem, ale odczuwalny dla organizmu. Już 30 lat temu naukowcy wiedzieli że należy się myć co 2/3 dni w zależności
  • Odpowiedz