Wpis z mikrobloga

@Bekazwas: inna sprawa dlaczego ludzie się na to godzą, nie chce opowiadać szczegółów ale często to osoby z nałogami, pracują bo mają przyzwolenie na picie i ćpanie w miejscu pracy
  • Odpowiedz
Przypominam że w USA kelnerzy mogą zarabiać poniżej minimalnej bo sobie mogą nadrobić wypłatę z napiwków. Jak tak dalej pójdzie to i do nas zawita ta amerykańska tradycja
  • Odpowiedz
@Rainmaker97: Ja tylko dodam, że jest to jedna z lepszych i droższych restauracji w Łodzi, która znajduje się w takim kulturowym centrum restauracyjnym xD tak czy inaczej dzięki za screena, więcej tam nie pójdę :)
  • Odpowiedz
@Wycu91

@Rainmaker97: Statust studenta, lub B2B.

Kolejny powód żeby nie odwiedzać polskiego gastro. Niech giną.

Jestem cebulak, ale jadąc na wakacje, planuję stołować sie w marketach. W cenie obiadu, ktorym i tak sie nie najem, będę miał żarcie na 2 dni.
  • Odpowiedz
@WolvvloW: Ja od jakiegoś czasu szukam lokum z aneksem kuchennym :D
Płacę trochę więcej za nocleg, ale dzięki temu odpada mi szukanie knajpy gdzie najmniej chcą mnie wyr4#$@ać.
  • Odpowiedz
Coś ty taki nerwowy.
Załóż biznes utrzymaj go przez 2 lata to pogadamy 🤣
Nikt ci nie karze się zatrudniać jako kelnerka 🤣🤣🤣
  • Odpowiedz
  • 42
@Isalski: jeżeli nie jesteś w stanie zapłacić obsłudze chociażby tej minimalnej na normalnej umowie to mam dobrą radę - zamknij biznes i idź na etat bo własna działalność to nie twój konik ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kmicic90 no mnie ostatnio o tym szefu wspominał. Wiecie jaka jest stawka na przyuczeniu bez umowy - 18 zł ( ͡º ͜ʖ͡º) gastro to inny świat, a napiwki są ale w dużych miastach, w mniejszych miejscowościach wegetujesz poniżej minimalnej wyrabiając ponad etat
  • Odpowiedz