Wpis z mikrobloga

Tak sobie obserwuje Polaków i zauważyłem dwie najbardziej charakterystyczne rzeczy w naszym narodzie:
1. Obowiązek jak najbliższego parkowania miejsca docelowego aby nie musieć przejść więcej niż 10m nie zważając na przepisy.
2. Całkowite wyparcie jakiejkolwiek możliwości przyznania się do błędu nawet w sprawach błahych

I co ciekawe, często się to łączy.

I to tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#heheszki
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wap_eeL: 1) wyjedź kiedyś poza swoją piwnicę i zobaczysz, że jest to na całym świecie, gdzie są auta, a szczególnie w Ameryce jest jak bez auta to jak bez ręki.
2) to zazwyczaj pokolenie, głownie starzy boomerzy nie przyznają się do błędów, zawsze są nieomylni, nawet jak coś spieprzą to i tak powiedzą, że wina wszystkiego tylko nie ich
  • Odpowiedz
@wap_eeL tak, przeczytałem. Amerykanie nawet jak mają 100 metrów do sklepu to autem jeżdżą tam, parkingi są ogromne i są przyzwyczajeni do tego. Mówię, jak wyjedziesz gdzieś dalej niż poza swoją piwnicę, podstawówkę i żabkę to zobaczysz, że to normalne i nie jest to tylko hehe polaczek ma auto, a ja nie
  • Odpowiedz
@wap_eeL: on nie skumal o co chodzi. W Polsce jak masz legalne miejsce 20m od celu, albo lukę na trawniku, zakazie, przejściu dla pieszych i przedszkolu ale 10m blizej to zawsze bierzesz drugą opcje. Każdy krok na piechote to -1 pkt do respektu
  • Odpowiedz
  • 0
nie zważając na przepisy

@paluszki_rybne: nie chodziło mi o sam fakt jeżdżenia tylko parkowania wszędzie ziomuś

jak wyjedziesz gdzieś dalej niż poza swoją piwnicę

Fakt, że wspominasz już dwa razy o tej piwnicy sprawia, że bije od ciebie jakąś arogancją zmieszaną z pewnego rodzaju sfrustrowaniem i co to ma na celu? Tak mi trochę zasuwa tym, że to raczej ty za bardzo piwnicy nie opuściłeś. Co ja mam teraz tłumaczyć
  • Odpowiedz
@paluszki_rybne

@wap_eeL:

2) to zazwyczaj pokolenie, głownie starzy boomerzy nie przyznają się do błędów, zawsze są nieomylni, nawet jak coś spieprzą to i tak powiedzą, że wina wszystkiego tylko nie ich

To akurat mają ludzie i kobiety
  • Odpowiedz