Wpis z mikrobloga

@JanDzbanPL: bo jak jechał na kołymę, to wydawał się być pod wrażeniem rosji, tego jak to tam wygląda i tak dalej. Może nie oczarowany, ale często szły porównania jak to w Rosji, a jak w ZGNIŁYM ZACHODZIE.
tej najnowszej wyprawy nie oglądałem, tylko pierwszy odcinek zobaczyłem, ale może nadrobię.
  • Odpowiedz
Czemu Michał Pater na wykopie wyzywany jest od ruskich onuc?

@JanDzbanPL: Dlatego to co wyżej opisano ci o jego poprzednich wyprawach do Rosji + w połączeniu z jego eurosceptycznymi poglądami i jego częstymi negatywnymi uwagami co do Zachodu. Wielu łączy te i inne przesłanki z jego wypowiedzi, że Misza jest rusofilem. Moim zdaniem nie jest, co nie zmienia faktu, że tęskno mu do jakiegoś nieokreślonego wolnościowego raju. Obecnie chyba najbliżej
  • Odpowiedz
@aaa-zet: Misza nie kambodżańskiego paszportu, bo do tego trzeba mieszkać 7 lat w Kambodży (3 lata jeśli się weźmie ślub ale to też nie jest takie proste) i trzeba znać perfekcyjnie język khmerski. A Misza nie spełnia tych kryteriów.
  • Odpowiedz
@szurszur: @hpiotrekh ale wiecie, że to nie jest tak, że WSZYSTKO w Rosji jest złe i WSZYSTKO w UE jest dobre? Jeśli tak twierdzicie, to jesteście takimi samymi fanatykami jak rosjanie oglądający putinTV. Oglądam wszystkie jego filmiki a jakoś nie zuważyłem, zeby był rusofilem. On po prostu lubi kraje gdize jest więcej wolności i ludzie są zdani na siebie, wy lubicie jak jest masa zakazów i nakazów ale jesteście
  • Odpowiedz
On po prostu lubi kraje gdize jest więcej wolności i ludzie są zdani na siebie, wy lubicie jak jest masa zakazów i nakazów ale jesteście zaopiekowani i jest względnie bezpiecznie.

@looongier: Ja pisałem o tym jaki był keidys.
A jeżeli uważasz, że w Rosji jest wiecej wolnosci to dla mnie to dziwne.
  • Odpowiedz
@szurszur: z tą wolnością to skomplikowana sprawa. Z jednej strony niby np. lgbt jest nielegalne ale z drugiej strony jest większa wolność gospodarcza i wolny rynek. No co kto woli:)
  • Odpowiedz