Wpis z mikrobloga

@Zuzka_z_Bornholmu: Ja chciałam obejrzeć z rodzicami, a oni oglądali Republikę - tam dopiero s---------i. Gdy wyszedł protodiakon, najpierw nie włączyli głosu, potem puścili gdzieś od połowy tę formułkę z opóźnieniem. Taki moment zepsuty (,)
  • Odpowiedz
Dlatego oglądałem stream z Vatican News bez żadnego komentarza,

@SKYFander: ale polski kanał Vativan News też miał swoją panią komentator, która tłumaczyła wszystko na bieżąco, zagłuszając obwieszczenie papieża. Tyle że szybko przedstawiła też sylwetkę wybranego kardynała.

Z ciekawości patrzę na inne telewizje. Hiszpańska RTVE - nie trzeba było tam tłumaczyć, niemieckie Das Erste też bez tłumaczenia. Polacy są jacyś
  • Odpowiedz
@Majku_:

ale polski kanał Vativan News też miał swoją panią komentator, która tłumaczyła wszystko na bieżąco, zagłuszając obwieszczenie papieża. Tyle że szybko przedstawiła też sylwetkę wybranego kardynała.

oglądałem na ogólnym.
  • Odpowiedz
@Zuzka_z_Bornholmu: Ja oglądałem na EWTN. Chwilę po tym jak poleciał biały dym komentarzy opowiedzieli, co zostanie dokładnie powiedziane przy ogłaszaniu papieża, tak żeby widz mógł wysłuchać na spokojnie live. A w Polsce jak w lesie
  • Odpowiedz