Wpis z mikrobloga

#gry #pcmasterrace

Jakieś gry singlowe na PC warte polecenia które nie są na milion godzin? Nie muszą być popularne ani AAA. Najlepiej w miarę współczesne (np. kilkuletnie). Kończę powoli AC Shadows i mam w planach ograć AC Odyssey, ale chcę zrobić przerwę na coś bardziej skondensowanego i krótszego zanim na kolejne tygodnie wtopię się w jakikolwiek openworld, zwłaszcza że w międzyczasie gram w MH Wilds który też jest grą na wiele godzin.

Aktualnie na celowniku mam:
-The Last of Us 1 & 2
-South of Midnight
-Coś tam 33 (ale nie specjalnie przepadam za walkami turowymi więc bardziej skłaniam się ku grom z akcją w czasie rzeczywistym)

A ze starszych gier Spec Ops: The Line (podobno mega dobra gra)

Gry typu Dark Souls raczej do mnie nie przemawiają
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@GF91: GoT to openworld i po AC Shadows chyba chwilowo mi wystarczy tematyki feudalnej japonii :D Ale pająki mam gdzieś z tyłu głowy cały czas żeby kiedyś ograć
  • Odpowiedz
  • 0
@KingOfTheWiadro: Doom tak średnio, ale co do Prey i Dishonored to te drugie ktoś mi już mocno polecał, natomiast Deathloop od tego samego studia mi nie siadł kompletnie. Mimo wszystko warto dać szansę pozostałym?
  • Odpowiedz
@ladykagami: Prey i Dishonoredy mają inny klimat niż Deathloop, który jest zdecydowanie najmniej immersive simowy, bardziej ograniczony i stawiający na liniową fabułę. Ja przeszedłem wszystkie gry od Arkane wychodzące od 2006 roku i jak Deathloopa oceniłbym na 7,5/10 to Dishonored 1 na 8/10, Dishonored 2 na 9/10, a Prey na 10/10.

Jak dla mnie warto zdecydowanie dać im szansę. No i nadal podtrzymuję swoje zdanie żebyś się nieco bardziej określiła
  • Odpowiedz
  • 0
@KingOfTheWiadro: Nie zamykam się jakoś na konkretne gatunki, ale lubię klimaty survival horror i skradanki i tutaj jeśli chodzi o skradanki to Dishonored mógłby mi podpasować faktycznie, chociaż w Deathloop to skradanie mi się nie podobało kompletnie.

A jeśli chodzi o realia to w miarę współczesne (albo nimi inspirowane), ewentualnie przeszłość czy fantasy. Futurystycznych klimatów za bardzo nie lubię, chociaż takie Kroniki Riddicka mi się bardzo podobały obie części. Poprzez
  • Odpowiedz
@ladykagami: Z horrorowych/survival horrorowych to warto sprawdzić Amnesia: The Bunker, remake'i ostatnich Residentów (2, 4, ew. 3) czy remake Dead Space'a. Jeśli chodzi o skradanki to zdecydowanie Dishonored, ale też Hitmany od IO (chociaż to nieco inny typ skradanki niż te od Arkane).

Ja lubię strategie turowe więc z czystym sumieniem mogę polecić Wastelanda 3, Gears: Tactics. Z indyczanych klimatów takie perełki jak Shadows od Doubt, Hades, Oxenfree I&II, Citizen
  • Odpowiedz
@ladykagami: guardians of the Galaxy, kilkanaście godzin, liniowa rozgrywka, fajni bohaterowie, miła odskocznia od rozwleczonych openworldow i wielkich rpgow, jeszcze gram w hifi rush obecnie i też fajne
  • Odpowiedz