Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 114
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W Lidlu w DE ceny są śmieszne, praktycznie wszystko poza pieczywem i wódką jest tańsze. Czasem lubię sobie kupić tani Bourbon w Lidlu do mieszania z kolą. w Lidlu €8.99, a u nas 54.99. Problemem nie są nasze zarobki, czy ich zarobki, czy ich ceny. Problemem jest to, że gastro u nas po prostu p------o z cenami. Nikt mi nie powie, że wzrost ceny zwykłej pizzy na osiedlu z 19 zł za
  • Odpowiedz
Ogólnie przykra sprawa, ze w Polsce poupadała idea prostych barów. Chodzę po Berlinie, mam ochotę napić się piwa, odwiedzam knajpę, zamawiam jasne z kija i frytki, płacę za to kilka euro, gdzieś z tyłu goście grają w rzutki, leci jakaś neutralna muzyka, ktoś dusi peta, ktoś właśnie rozstaje się z laską przez telefon, nie odczuwam tego nijak, idę dalej. A w Polsce jak jest pub czy bar to już musi być ta
  • Odpowiedz
@bonus umiesz czytać? Chodzi tutaj o prosty bar z piwem a nie cocktail bar czy klub. W Polsce za drinka też dasz w mieście 30-40 zł albo i więcej. Nie mówiąc o piwie, które kosztuje min 20 zł. Problem jest, że prostych barów nie ma już i nie ma nic poza centrum miasta, dla mieszkańców, tylko drogie centrum dla turystów
  • Odpowiedz
@ONVIF: To jest chyba problem krajów postkomunistycznych. Ta chęć wybicia się, bycia ekskluzywnym i lepszym od innych. Im dalej na wschód tym bardziej to jest przekoloryzowane.
  • Odpowiedz
@ONVIF: mój teściu miał lokal w takim stylu na uboczu miasta. Prowadził go ok 20 lat, około 2010 roku moda przeszła na lokale w centrum, ruch coraz mniejszy i musiał zamknąć ten biznes
  • Odpowiedz
@ONVIF: eee tam, są jeszcze proste bary. W Krakowie sama znam ze 3 takie za tanie na luksusowe, a za drogie lub czyste na speluny
  • Odpowiedz
@Pittol: ale mediana też nie odbiega znacząco- holandia 3350 eur - 14 338 pln a polska mediana 6 856 czyli 2,09 naszej

Minimalna PL: 4 666 pln
Minimalna NL: 2 315 eur czyli 9 908 pln
Stosunek: 2,12
Srednia PL: 8
  • Odpowiedz