Wpis z mikrobloga

@bachus: Kilka lat a bardziej kilkanaście to ty jesteś z tym przyswajaniem białek roślinnych bo to jakieś bzdety rodem z forów dla karków z lat 2000.
Wawel pisze że dobija białkiem grochu które ma sporo aminokwasów i wiadomo że nie jest tak dobre jak mięso ale to ma być słodka przekąska która będzie lekko lepsza od zwykłego cukierka. A ty piszesz o tatarze xD
  • Odpowiedz
Kilka lat a bardziej kilkanaście to ty jesteś z tym przyswajaniem białek roślinnych bo to jakieś bzdety rodem z forów dla karków z lat 2000.

Wawel pisze że dobija białkiem grochu które ma sporo aminokwasów i wiadomo że nie jest tak dobre jak mięso ale to ma być słodka przekąska która będzie lekko lepsza od zwykłego cukierka. A ty piszesz o tatarze xD


@xloginlogin123: ale to nie o to też
  • Odpowiedz
te proteiny były w michałkach od zawsze. Tak jak we wszystkim co zawiera orzeszki


@PomidorovaLova: dodając napis PROTEIN można znacząco podbić cenę produktu i więcej ludzi to kupuje. Potem w efekcie mamy kabanosy PROTEIN, parówki PROTEIN, chipsy PROTEIN itd.
  • Odpowiedz
@denazyfikacja: boli cenowo ale w sumie to dobry trend, aminokwasy są najważniejszym elementem spożywanym. Jak się upowszechni to może zwykłe rzeczy też będą wzbogacone. Fajnie tak na redukcji zjeść co się chce bo bilans białka i tak będzie się zgadzał. Bądźmy szczerzy białeczko to coś co większości ludzi w diecie bardzo brakuje. Odpowiada ono za sytość i jest budulcem organizmu, przydaje się też 'na siłowni'. Chciałbym żeby słodycze były wzbogacane,
  • Odpowiedz
ustala chyba od kiedy zaczyna się „białkowość” i zrobiła się plaga.


@L24D: to sobie spradzaj tabelę kaloryczności i skład, jak coś ma napisane proteinowe to wypadałoby żeby miało przynajmniej 20-25% białka. Przykładowo jeśli coś ma na 100g 500kcal to powinno mieć 25-30g białka na 100g produktu. Poza tym możesz porównać z innymi produktami. Jest takie mleko w lidlu proteinowe, proteinowe mleko - na pierwszy rzut ucha głupie ale w składzie
  • Odpowiedz
nawet z Sokołowa całkiem dobry tatar 200g kosztuje poniżej 9zł.


@bachus: o tatar 200g poniżej 9zł, a moja curka kupuję kostkę twarogu za 3zł. Co to za p---------e ?xD
  • Odpowiedz
Kolejny level to będzie białko z dodatkową zawartością białka


@t4il: śmiejesz się a to już istnieje xD Jak wybierasz białko o masz różne np izolat który będzie miał więcej białka niż inne i kosztuje też więcej.
  • Odpowiedz
@bachus: tak źle przyswajalna, że ponad połowa Polaków ma nadwagę i otyłość.

Przypominam, że smalec wciąż jest zły.
Pokaz mi odtluszczony produkt, który względem odpowiednika ma mniej tłuszczu w zamian za więcej cukru. To taki popularny frazes powtarzany przez odklejonych jelopow. Wszyscy mowio, ale nikt nie widział.

Co do reszty poniekąd trochę racji masz, ale cukier a syrop glukozowo fruktozowy właściwie niczym się nie różnią.
  • Odpowiedz