Wpis z mikrobloga

Mój wczorajszy wpis o pensji geodety dodany pod wpływem chwilowych emocji, a raczej tak szeroki odzew na niego, przerósł wszelkie moje oczekiwania. 550 komentarzy i kilkanaście prywatnych wiadomości - w tym jedna, gdzie pewien koleś wyzywa mnie od nieudaczników, bo nie założyłem własnej firmy geodezyjnej xDD
Kończąc już ten temat, bo nie ma sensu aż tak bardzo odkrywać swoje życie prywatne na wykopie, chciałbym tylko sprostować dwie rzeczy, dla pełnego obrazu sprawy:
1) Jestem przede wszystkim urzędasem. Moja praca to głównie klikanie w kąkuter w ArcGISie Pro, mniej w delegacji w terenie ze sprzętem. To tak a propos wiadomości mirka @limabravo, który chciał na PW pomocy przy doborze i obsłudze podstawy RTK GNSS ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2) To co wczoraj pokazałem na screenie to tylko podstawa wynagrodzenia. Trochę zataiłem całą prawdę, bo na tym nie koniec. Do tego dochodzą premie projektowe (za wykonane projekty), premie cykliczne, "trzynastki" i inne świadczenia typu wczasy pod gruszą - jak to w każdym urzędzie na etacie, co było wytykane w komentarzach wczoraj. Dzisiaj na przykład dostałem taki dodatek.
#pracbaza #studbaza #geodezja
Lolenson1888 - Mój wczorajszy wpis o pensji geodety dodany pod wpływem chwilowych emo...

źródło: premiaaaa

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lolenson1888: No to nie trochę zataiłeś prawdę tylko mocno, bo dodatki o których wspominasz już mocno wpłyną na całościowe wynagrodzenie. Twoje pensja w zasadzie pewnie wyniesie 1,5x tyle co podałeś w ostatnim wpisie.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Ty no szczerze uważasz, że aż tak źle ? Możesz dodać jakie miasto? Jak na Warszawę słabo, ale jak na Lublin , Rzeszów , Białystok, nawet spoko. Masz 30 lat? 95 rok? Ja również jestem z tego rocznika i mało znam ludzi którzy by mieli 6k na rękę plus dodatki i trzynastka. Ja jestem "zawodowym urzędasem" tj. mam skończoną administrację. Nigdy nie pracowałem w zawodzie , w 2019 jak
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Co najśmieszniejsze, że tak w ogóle to jak na tą branże to i tak zarabiasz bardzo dobrze XD Masz prawie 6K na umowie plus dodatki. W terenie na dużych inwestycjach liniowych za harowanie w zimnie/upale to się zarabia blisko minimalnej na umowie i może jakieś 1,5 - 2K w kopercie na czarno. Ta branża to totalny badziew i wysyp januszexów w których dymają ludzi jak się da, a ludzie
  • Odpowiedz