Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 115
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rales: bo zandberg zaczął obiecywać program konfederacji, jak byłoby po wyborach każdy wie, 90 procent podatku dla "klasy średniej" zarabiającej 5k brutto i hawajska dla wszystkich ;D
  • Odpowiedz
ale w zamian chce budować mieszkania więc.to całkiem inne podejście, a nie tylko zlikwidować wszystko i żeby ludzie sami z kieszeni finansowało z pensji za sprzedawania paróweczek na ulicy

@magdalena-gaska: i tak większość finansuje i będzie finansować z własnej kieszeni. Nie ma darmowych obiadów.
  • Odpowiedz
@rales: to byłaby ciekawa forma wyborów, zamiast krzyżyka przy kandydacie wypełniasz ankietę 10-15 pytań i to dolicza punkty kandydatom, z którymi się zgadzasz.
Długo by trwało i wymagałoby systemu, który szybko by zliczał te głosy, ale moglibyśmy mieć diametralnie inne wyniki wyborów.
  • Odpowiedz
  • 61
żeby dokonać takiego obrotu poglądów o 720 stopni trzeba nie mieć żadnych fundamentalnych wartości kierujących nas w życiu

@tyrytyty: 1080 stopni

A generalnie jak za gówniarza się było korwinistą to właśnie wtedy nie miało się wartości, w zasadzie wszyscy mieli wtedy wywalone na sprawy polityczne, liczył się tylko brak podatków

Potem po prostu poglądy i wartości zaczynają sie kształtować i tak wychodzi np. Zandberg
  • Odpowiedz
konfederacja( a wlasciwie Mentzen) popiera dopłaty dla deweloperów.

@donaldJretard: no właśnie nie.

Wy to macie jakiegoś świra z tym "Wszyscy ukradli program konfie".

@donaldJretard: po prostu mamy więcej niż 16 lat i pamiętamy co lewica z zandbergiem proponowała kiedyś. Teraz się farbują bo sondaże spadają.
  • Odpowiedz
@tyrytyty: wiadomo, jak popierałem krula 10 lat temu to nie mogę teraz głosować na Zandberga bo ZmIaNa PoGlĄdÓw xD popieranie krula i konfy wynika z braku edukacji, ludzie dorastają, widzą jak działa świat i zaczynają wybierać świadomie.
  • Odpowiedz
Chłop 10 lat temu był korwinistą, dziś w latarniku największa zbieżność wyszła mu z Zandbergiem xD

@rales: Z korwinizmu się wyrasta. Sam kiedyś byłem wielkim fanem Korwina a teraz mi dużo bliżej do zupełnie innych opcji politycznych
  • Odpowiedz
@rales: to byłaby ciekawa forma wyborów, zamiast krzyżyka przy kandydacie wypełniasz ankietę 10-15 pytań i to dolicza punkty kandydatom, z którymi się zgadzasz.

Długo by trwało i wymagałoby systemu, który szybko by zliczał te głosy, ale moglibyśmy mieć diametralnie inne wyniki wyborów.

@let_it_be:
No nie, mój głos mógłby pójść np na ludzi, którzy twierdzą, że są przeciwko imigracji i Zielonemu Ładowi, na których i tak nigdy nie
  • Odpowiedz