Aktywne Wpisy

wykop +9
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz
zt_im +823
Minęły 4 lata od kiedy docieplałem poddasze, żona dalej nie wie że kroi chleb nożem do wełny mineralnej xD
#zonabijealewolnobiega
#zonabijealewolnobiega
źródło: image
Pobierz

Jakby praca na etacie była czymś złym. Serio, nie trzeba mieć więcej niż 80 IQ, żeby zrozumieć, że nie każdy musi zakładać własną firmę. Ale wiem, że wchodzą tu też widzowie Kiszaka, którzy gardzą kimś, kto robi na etacie, więc może warto to wytłumaczyć.
Nie każdy chce zakładać własny biznes i to nie dlatego, że jest za głupi albo brakuje mu kompetencji czy czegokolwiek, tylko dlatego, że praca na etacie jest po prostu wygodna. Kończysz swoje, wychodzisz z roboty i masz czystą głowę. Możesz zająć się życiem, hobby, odpoczynkiem.
Prowadzenie firmy to w większości przypadków ciągły stres, praca 24/7 i ogrom obowiązków. Jasne, są wyjątki, ale generalnie własna działalność to nie jest sielanka i odcinanie kuponów.
Ja osobiście lubię swoją pracę na etacie, bo jak już zrobię swoje, wracam na chatę i mam wywalone j---a. Nie myślę o pracy, nie żyję nią po godzinach, mogę zająć się swoimi sprawami, hobby i mam święty spokój, bez żadnych rzeczy z tyłu głowy, które często są, gdy prowadzisz własną działalność.
Wiadomo, że są działalności, które nie wymagają aż takiego zaangażowania, ale to raczej mały procent. Między innymi należy do nich to, co robi Kiszak, tylko jak wszystko ma swoją cenę i teraz chyba przychodzi mu za to zapłacić.
#kiszak
źródło: abl31k
Pobierz@Turpizm: https://wykop.pl/wpis/83755783/antykapitalizm-bekazlibka
#antykapitalizm #bekazlibka
Własną firma to często praca = życie, ale też większe zarobki szanse rozwoju
Jak ktoś się dorobił/ma spoko zarobki i ma rodzinę, życie poza pracą, pasję itp to wybór jest prosty
potwierdzam 12-16h pracy to norma na starcie
@Turpizm:
@xXxV4r3l5ExXx: Nie no, wiadomo. W Polsce i żaden Polak nie ma absolutnie żadnego pojęcia o prowadzeniu żadnego biznesu, wszyscy są
źródło: 62234.6
Pobierz