Wpis z mikrobloga

https://www.youtube.com/watch?v=jmjjYLbmH50

Jakby praca na etacie była czymś złym. Serio, nie trzeba mieć więcej niż 80 IQ, żeby zrozumieć, że nie każdy musi zakładać własną firmę. Ale wiem, że wchodzą tu też widzowie Kiszaka, którzy gardzą kimś, kto robi na etacie, więc może warto to wytłumaczyć.

Nie każdy chce zakładać własny biznes i to nie dlatego, że jest za głupi albo brakuje mu kompetencji czy czegokolwiek, tylko dlatego, że praca na etacie jest po prostu wygodna. Kończysz swoje, wychodzisz z roboty i masz czystą głowę. Możesz zająć się życiem, hobby, odpoczynkiem.

Prowadzenie firmy to w większości przypadków ciągły stres, praca 24/7 i ogrom obowiązków. Jasne, są wyjątki, ale generalnie własna działalność to nie jest sielanka i odcinanie kuponów.

Ja osobiście lubię swoją pracę na etacie, bo jak już zrobię swoje, wracam na chatę i mam wywalone j---a. Nie myślę o pracy, nie żyję nią po godzinach, mogę zająć się swoimi sprawami, hobby i mam święty spokój, bez żadnych rzeczy z tyłu głowy, które często są, gdy prowadzisz własną działalność.

Wiadomo, że są działalności, które nie wymagają aż takiego zaangażowania, ale to raczej mały procent. Między innymi należy do nich to, co robi Kiszak, tylko jak wszystko ma swoją cenę i teraz chyba przychodzi mu za to zapłacić.

#kiszak
Turpizm - https://www.youtube.com/watch?v=jmjjYLbmH50

Jakby praca na etacie była czy...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turpizm: nie no co ty wszyscy zalozmy firmy caly kraj najlepiej zeby nie byl w oczach transylwanskiego ulunga niekompetentny a potem niech to wszystko jebnie na ryj bo mamy caly narod januszy psiedsiebiorcow i zadnego specjalisty bo owy transylwanski ulung jak zwykle p------i na tematy o ktorych nie ma zielonego pojecia
  • Odpowiedz
@Turpizm: ja sobie pracuje na etacie i mam przyjemna robote, ktora lubie, dzieki czemu mam czas na gierki w wolnym czasie i jestem w nie dobry. Rumunowi tez by sie przydalo, bo nawet w te soulsy cos srednio mu idzie.
  • Odpowiedz
@Turpizm: co kto lubi, praca na etacie to więcej własnego czasu i zostawianie spraw zawodowych w pracy. Jest czas na pasje, rodzinę itp

Własną firma to często praca = życie, ale też większe zarobki szanse rozwoju

Jak ktoś się dorobił/ma spoko zarobki i ma rodzinę, życie poza pracą, pasję itp to wybór jest prosty
  • Odpowiedz
@Turpizm: Chciałbym zobaczyć jak cywilizacja rozwijałaby się bez etatowców z samymi biznesmenami xD A tak szczerze to przeciętny etatowiec jest bardziej potrzebny i pożyteczny dla świata niż ten siedzący i pierdzący w krzesło drakul który w sumie niby pluje na branże w szczytnym celu, ale w ogólnym rozrachunku nic to nie zmienia. Ceny dalej będą rosły, a wielkie korpo będą robić gry dla casuali i dadgamerów.
  • Odpowiedz
Okej ale ten kto prowadzi firmę, korzysta z pracy innych ludzi. Czyli jak on potrzebuje innych ludzi, bo umieją coś czego on nie umie, to czy to właśnie nie świadczy o braku jego kompetencji?
  • Odpowiedz
nie no co ty wszyscy zalozmy firmy caly kraj najlepiej zeby nie byl w oczach transylwanskiego ulunga niekompetentny a potem niech to wszystko jebnie na ryj bo mamy caly narod januszy psiedsiebiorcow i zadnego specjalisty bo owy transylwanski ulung jak zwykle p------i na tematy o ktorych nie ma zielonego pojecia

@xXxV4r3l5ExXx: Nie no, wiadomo. W Polsce i żaden Polak nie ma absolutnie żadnego pojęcia o prowadzeniu żadnego biznesu, wszyscy są
  • Odpowiedz
@Turpizm wystarczy pomyśleć czy w ogólnym rozrachunku bardziej ogarnięty jest chirurg przeprowadzający operacje serca, który nie robi tego we własnym gabinecie (choć pewnie takowy mógłby się tego dorobić, ale powiedzmy, że jeszcze nie ma) czy rumuński sprzedawca roguff i szmaty olded
  • Odpowiedz