Wpis z mikrobloga

Marek Jakubiak:
"Ja też miałem ciężko i nie mogłem kupić mieszkania, budujcie sami i róbcie spółdzielnie"

Też Marek Jakubiak po 5 minutach:
"Dostałem pierwsze mieszkanie 19m2 od wojska"

Niesamowite jak starzy ludzie są odklejeni. Dodatkowo po wosjku typ miał z czapy firmę od kablówek z zamówieniami an 3 lata do przodu, a potem ziomek go zaprosił od 2003 roku do rady nadzorczej browaru gdzie zarabiał BAGATELA 6000PLN. W 2003 roku XD

Aha, jeszcze z dywidiend kupił sobie dwa mieszkania

XDDDDD

#kanalzero #nieruchomosci #polityka
jv6kub - Marek Jakubiak:
"Ja też miałem ciężko i nie mogłem kupić mieszkania, budujci...

źródło: images-3

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jv6kub: jednak to jest jakieś tłumaczenie, za służbę dostał 19 metrów i to kwadratowych, nie namiot, a mieszkanie
a tak serio to co się odbywa w tym kraju to mój stary jakby żył nazwał by "parodia westernu"
  • Odpowiedz
"Dostałem pierwsze mieszkanie 19m2 od wojska"

@jv6kub: czekaj czekaj... czyli mówisz, że po 2 latach skoszarowania dostał 19m2? Ale wiecie zoomerzy, że jak byście z----------i w robocie 16h 7 dni w tygodniju to pewnie też byście sobie taki kurnik kupili po 2 latach? :D
  • Odpowiedz
  • 14
@jv6kub: tutaj to samo p---------e w wykonaniu boomertskiej parki.

- a moze to panstwo powinno bydowac osiedla?

- proszem pana, tak bylo za komuny a komuna zostala obalona. A my z tamtych czasow dostali mieszkanie
srgs - @jv6kub: tutaj to samo p---------e w wykonaniu boomertskiej parki. 
 - a moze ...
  • Odpowiedz
@LifeReboot: za łóżeczko w koszarach nie płacił jakubiak nic i jeszcze miał michę i wachę na koszt podatnika. gówniarz w tym momencie łoży niemałą kabonę za czynsz, wikt i opierunek, a w dodatku jego pieniążki są z roku na rok coraz mniej warte.
  • Odpowiedz
@jv6kub: on był po prostu zaradny, a Ty roszczeniowy milenialsie nie waż się pytać o jego początki, tylko patrz jakim poważnym biznesmenem jest dzisiaj. Wystarczy zmienić pracę i wziąć kredyt i masz wszystko czego chcesz.
  • Odpowiedz
Ale że jak? Za 2 lata obowiązkowej służby wojskowej dostał mieszkanie? Kiedy i gdzie tak dawali? Mój stary to się cieszył, że go z wojska do lekarza wypuścili, bo by słuch stracił, a jakubiak dostał mieszkanie? XD
  • Odpowiedz
@jv6kub: Rozwala mnie akurat że serio komuś chce sie tak cwaniakować i kombinować byle sie "ustawić" - stężenie polskich słów i zjawisk wysokie, OSTROŻNIE :D
  • Odpowiedz
zarabiał BAGATELA 6000PLN. W 2003 roku

@jv6kub: Nie bardzo rozumiem ten fragment. Czy chodzi o to, że ktoś zarabiający ca. 1,5 tys. USD / miesiąc był w 2003 r. wielkim krezusem? Nie tak to pamiętam, ale widocznie żyłem w innej rzeczywistości...
  • Odpowiedz
aż tak to nie, byłem bity i uciekłem jak maiłem 16 lat, nie byłem na pogrzebie, nawet nie wiem gdzie leży, ja nie zaczynałem wojny, ale chyba go gdzieś pochowali

@dr_matematyk: Ło bulwa, historia eskalowała ostro. Tylko mnie to stwierdzenie parodia westernu rozśmieszyło :)

• Odpowiedz