Aktywne Wpisy
kutix99 +585
Wyobraźcie sobie: kupujecie dziecku książki za kilkaset złoty co rok, bo „taka jest lista” — a otwieracie i widzicie to samo, co było rok wcześniej. Tylko inna kolejność rozdziałów i zmienione kilka zadań. Wydawnictwa i system edukacyjny stworzyły model, w którym stały obrót podręcznikami jest niemal gwarantowany. Nauczyciele wybierają serie (często wspierane darmowymi materiałami), ministerstwo ogłasza „aktualizację”, a rynek używanych książek dostaje po łapkach. To nie jest przypadek — to biznes kosztem

SzubiDubiDu +68
Wykop jak zwykle zasrany bo zginął jakiś kolo z wyższych sfer. Polityk, którym się podniecacie jakby to był drugi Wałęsa. Tymczasem chłop jakby mógł to by sprzedał Polskę ruskim dla świętego spokoju i taniej ropy.
Milion razy bardziej mi szkoda tej dziewczyny z pociągu. Przykro się patrzy na jej morderstwo. Zaraz po zadźganiu widać, że biedna nie może pojąć -co się stało? -dlatego? -za co? Jeszcze gorzej się patrzy jak za chwilę
Milion razy bardziej mi szkoda tej dziewczyny z pociągu. Przykro się patrzy na jej morderstwo. Zaraz po zadźganiu widać, że biedna nie może pojąć -co się stało? -dlatego? -za co? Jeszcze gorzej się patrzy jak za chwilę
źródło: videoframe_8403
Pobierz

"Ja też miałem ciężko i nie mogłem kupić mieszkania, budujcie sami i róbcie spółdzielnie"
Też Marek Jakubiak po 5 minutach:
"Dostałem pierwsze mieszkanie 19m2 od wojska"
Niesamowite jak starzy ludzie są odklejeni. Dodatkowo po wosjku typ miał z czapy firmę od kablówek z zamówieniami an 3 lata do przodu, a potem ziomek go zaprosił od 2003 roku do rady nadzorczej browaru gdzie zarabiał BAGATELA 6000PLN. W 2003 roku XD
Aha, jeszcze z dywidiend kupił sobie dwa mieszkania
XDDDDD
#kanalzero #nieruchomosci #polityka
źródło: images-3
Pobierz@gokotgo: Kurczę, nie wiedziałem, że pracując 15-18 godzin w tygodniu jako lektor angielskiego w czasie studiów byłem tak dobrze sytuowany! Owszem, 6 tys. zł to było sporo więcej niż przeciętna, ale do równowartości dzisiejszych 30 tys. zł to jednak bardzo daleko. Inflacja w tym czasie wyniosła wg GUS ok. 200%, zatem
Dostali i po znajomości a potem wciskają kit że ciężką praca wszystko można a pracownicy w jego zakładzie to hur dur lenie a on dokłada do interesu
Minęło 36 a czuć że w Polsce komuna dalej żywa w strefach państwowych
@Hi_Lo_Hi: według danych ZUS, minimalna pensja od 1 stycznia 2003 r. wynosiła 800zł. Czyli Wąsaty Marek zarabiał wówczas 7,5x więcej niż minimalna. To tak, jakby dzisiaj dostawał
@Staryan0na: Powiedział ktoś, kto mając napisane czarne na białym i tak nie zrozumiał...
Nie bądź dla siebie aż tak ostry. Pożyjesz trochę, zmądrzejesz.
źródło: MF
Pobierz@gokotgo: Nikt "na minimalnej" mieszkań w Warszawie nie kupował. Ani w 2003 r. ani w 2013 r. ani w 2023 r. Średnia pensja w Polsce to wg GUS 8,6 tys. zł. Metr mieszkania w Warszawie to ofertowo ok. 17 tys. zł / mkw. Czyli ok. 2 średnie pensje za metr kwadratowy mieszkania. Średnia pensja w Polsce w 2003 r. wynosiła ok. 2,2 tys. zł. Mieszkania
Do tego też Janusz Biznesu, p--------e bingo xD
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28743018,ceny-mieszkan-spadaja-ale-wciaz-jest-drozej-niz-w-2021-roku.html