Aktywne Wpisy

mickpl +815
Łociepanie, takiego boomerskiego chrzanienia o mieszkaniach to już dano nie widziałem XD Zaczęło się od narzekania na internetowe bojówki mieszkaniowe, potem, że cena w Warszawie wzrosła, bo była przecież niższa niż w Berlinie, a u nas jest bezpieczniej. Całość okraszone jakąś paraekonomią z pogranicza wywodów Maxa Kolonko.
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
#nieruchomosci #kanalzero
Gwiazdoski, mnie to interesuje ile ty osobiście tych kurników nakupiłeś XD
#nieruchomosci #kanalzero

źródło: boomer
Pobierz
Ytarka +396
Bezwarunkowa miłość – dziecko kocha Cię za to, kim jesteś, a nie za to, co masz czy co osiągnąłeś.
Więź rodzinna – budowanie bliskiej relacji z dzieckiem to jedno z najbardziej satysfakcjonujących doświadczeń w życiu.
Poczucie sensu – wielu rodziców mówi, że dziecko nadało ich życiu głębszy sens i kierunek.
Możesz wychować kogoś, kto będzie kontynuować Twoje wartości, przekonania czy nawet pasje.
Duma z osiągnięć dziecka – nic nie daje takiej satysfakcji, jak widok dziecka, które uczy się, rozwija i osiąga swoje cele.
Motywacja do rozwoju – wielu rodziców mówi, że dziecko zmotywowało ich do pracy nad sobą, zmian na lepsze czy osiągania celów.
A minusy? To że trzeba wstawać przez 2 lata w nocy? To, że nie macie niby wiecznie czasu? Co z tego? Co robicie takiego w tym czasie produktywnego niby? XD Pewnie gry, hobby które są w większości nic nie warte.
Nie widzę żadnych minusów posiadania dzieci w tych czasach.
#dzieci #zwiazki #rodzicielstwo #oswiadczenie
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@HoroLive: po czym wymieniłeś 6 egoistycznych powodów dla których ludzie decydują się na dziecko xD
@HoroLive: nie musza bo nikt ich o to nie prosił
A punkt o tym że ludzie dopiero zaczęli pracować nad sobą gdy mieli dzieci jest po prostu smutne. Pracę nad sobą ludzie
@HoroLive: nie musza bo nikt ich o to nie prosił
1) "Bezwarunkowa miłość"
Jak chcesz czuć bezwarunkową miłość, to załatw sobie psa. Miłość dziecka właśnie potrafi być bardzo warunkowa, szczególnie jeśli jako rodzic zawodzisz, a to się często zdarza.
2)
Dziecko nie jest trofeum ani kursem rozwoju osobistego.