Aktywne Wpisy

Caracas +202
Zbliża się koniec roku, co jest idealnym momentem na małe podsumowania. Jednym z pytań, które często słyszę, jest to, jak realnie wyglądają warunki pracy i zarobki oficera na promie pasażerskim.
Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer
Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer
źródło: temp_file7146357827875720634
Pobierz
Zopyross +39
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy można być jednocześnie lewakiem i wierzyć w Boga? Wszędzie widzę ataki jednej strony na drugą, które bardzo szufladkują społeczeństwo. Od jakiegoś czasu zaczyna budzić się we mnie wiara, przypominam sobie znaki i symbole które przez lata dostawałem.
Problem w tym że mam skrajnie umiarkowane poglądy w lewą stronę, jestem za wolnością religijną, prawem o decydowaniu o sobie, wolności zawierania związków lgbtq, czytam i zgadzam się często z onetowymi i newsweekowymi artykułami. Mam taki dylemat moralny, gdzie się w tej sytuacji deklarować i czy będą na lewo sceny życiowej i światopoglądowej mogę jednocześnie nie zgadzać się z niektórymi aspektami wiary ale wierzyć w Stwórcę.
Podsumowując, daleko mi do konserwatysty a mam potrzebę wiary.
@AnalLog: bojówki lewicowe w Ameryce południowej chciały stworzyć taki mix.
Moim zdaniem lepsze to niż 100% popierać wybraną stronę i wszystko akceptować
@AnalLog: Całe przesłanie nowego testamentu, to raczej mocno lewicowe jest. Gorzej z ortodoksyjnym przestrzeganiem kościelnej doktryny, bo ta w kilku miejscach z lewicową wrażliwością się kłóci.
@AnalLog: Zadaj sobie pytanie czy chcesz poznać Boga takiego jakim jest, czy takiego jakim ty chcesz, żeby był.