Aktywne Wpisy
PavulonRazPavulonDwa +456
Kto by się spodziewał że jeden z tych faszystowskich patusów od kontrolowania ukraińskiego biura jest na rencie i mieszka z mamą xD
#brak tagu polityka bo post nie odnosi się bezposrednio do partii tylko do tych ciamajd.
#konfederacja
#prawica
#brak tagu polityka bo post nie odnosi się bezposrednio do partii tylko do tych ciamajd.
#konfederacja
#prawica
źródło: 58475
Pobierz
Wojciech_Skupien +270
Syn wziął piłkę gimnastyczną na łóżko, przykrył się kołdrą i zaczął się turlać. Po chwili słyszę charczenie. Zaglądam, a ten zaklinowany na piłce pod kołdrą. Wyciągałem go jak z pułapki chłop 6 lat na karku, a rozum odziedziczył po ojcu. Jeszcze inspekcja szyi i ojcowskie "wody się napij" jakby to było lekarstwo na całe zło tego świata. Jakbym to żonie wytłumaczył, że mi się młody połamał pod kołdrą jak ja mecz oglądałem.

Wypocić nieco przeziębienie i potestować wspomniany już wcześniej amortyzowany mostek w nieco bardziej docelowych warunkach. A przy okazji uzupełnić jeden #squadratinhos.
Obiecałem @DwaNiedzwiedzie nieco więcej info po dłuższej jeździe i dzisiaj zaliczyłem m.in. trochę słabszych asfaltów, polnych dróg, czy szutrówki w lokalnym lasku. Do tego, co pisałem wcześniej, dorzucić mogę, że wrażenia jak najbardziej pozytywne, mimo że jechałem na najtwardszej sprężynie - dzięki temu na dobrej jakości drodze mostek był sztywny, nie uginał się bez potrzeby, natomiast bardzo przyzwoicie tłumił większe nierówności asfaltu, jazdę przez niezlicowane przejazdy przez drogi poprzeczne na ddr-ach, jazdę po kostce brukowej, wspomnianej szutrówce czy polnych drogach, "dziewiczych", czy też zrytych tylnymi oponami traktora - ręce zdecydowanie mniej dostały w kość. Wypróbuję jeszcze przy najbliższej okazji trzecią co do twardości sprężynę z czterech dostępnych ale najtwardsza sprawdziła się myślę bardzo dobrze... Jeszcze jedno, ta Meroca ma +7°, a fabryczny mostek w eskerze (tym na starej ramie) ma bodaj -7°, o ile dobrze pamiętam, niemniej nie wpłynęło to negatywnie na wrażenia z jazdy w subiektywnym odczuciu - było mi wygodnie i praktycznie nie czułem różnicy.
Są na pewno bardziej dopracowane i może i lepiej wykonane mostki tego typu, np. Vecnum freeQENCE, gdzie sprężyna chyba jest wbudowana na stałe i pozwala na płynną regulację twardości, z tego co widzę, ale cena niemal 8 razy wyższa jest imo grubo przesadzona. Uważam, że 170 zł, które wydałem, to bardzo dobry stosunek ceny do oferowanych możliwości i jakości wykonania. Zobaczymy jak z trwałością sprężyny, czy z czasem nie straci swoich właściwości, ale na ali widzę, że można dokupić podobne, dobrać trzeba będzie jedynie właściwe wymiary.
#rowerowyrownik #esker #gravel
Skrypt | Statystyki
@ytong: tak jak piszesz, jest podejście od boku imbusem i można że tak powiem "on the fly" zmieniać. Dużym plusem jest możliwość ruchu w górę więc działa nawet jak na coś najedziesz a nie tylko na dziury. Jakość wykonania perfekcyjna, cena masakryczna. Ale nie żałuję xD
Co do tej sprężyny jeszcze, byłem przekonany, że jeżdżę na najtwardszej, a