Wpis z mikrobloga

@Ulyssos: Stary, ale nikt tutaj nie porownuje polakow do aryjczykow. Chodzi nam tylko o biologiczna rase czlowieka jako zbior cech podobnych. Ty mowisz o jakies chorej ideologi nazistowskiej i aspekcie kulturowym. Jak zestawisz polaka i hindusa to jestes w stanie odroznic jednego od drugiego. Zgadzam sie z toba zachodni naziole pogardzaja polakami nadal, mimo ze nowe pokolenie juz nie kojarzy polakow tylko z pijanstwem i zlodziejstwem, to nadal pojawia sie
  • Odpowiedz
@lukasz-wa97: Badania genetyczne ostatnich lat (projekt poznania ludzkiego genomu) nie wykazują, żeby pojęcie rasy (lub przynależności etnicznej) miało uzasadnienie genetyczne. Badania DNA nie wskazują, żeby osobne, klasyfikowalne podgatunki (rasy) istniały pośród ludzi współczesnych.

Mnie też boli poczucie dumy narodowej wśród Polaków i to jak zakompleksieni jesteśmy. Lgnięcie do "białej" zachodniej europy to nie jest jednak według mnie droga. Mamy własną, bardzo ciężką historię z której powinniśmy byc dumni. Szkoda, że
  • Odpowiedz
@Ulyssos: w twoim cytacie nawet masz zaprzeczenie tego co piszesz xD
Zdajesz sobie sprawę że Aryjczycy to nie to samo co rasa biała? XD masz problem z rozumieniem tego co czytasz, a chcesz dyskutować xDD
Aryjczycy w ich mniemaniu to nadrasa germańskich panow, gdzie tam masz coś o białym kolorze skóry?
Usilnie próbujesz udowodnić cos co sobie uroiłeś, byle zaatakować swój naród. Jesteś zaburzony i widać to gołym okiem.

Mnie
  • Odpowiedz
@MikiGRU: Pominę zdania będące inwektywami.

Sam wspomniałeś o "genie aryjskim" w kontekście bycia białym. O, tutaj;
"sprawdź sobie gdzie jest najwięcej tzw „genu aryjskiego”
"Aryjczycy w ich mniemaniu to nadrasa germańskich panow, gdzie tam masz coś o białym kolorze skóry?" - Spojrzenie na nazizm i niezauważenie jak został wykorzystywany tak samo w Afryce Południowej czy w Ameryce Północnej i niezauważenie aspektu "rasowego" (bo rasy człowieka naukowo nie istnieją). Propagowanie myśli
  • Odpowiedz
@Ulyssos: Nie chce mi się tego samego pisać. Gdzie jest w nazizmie kolor skóry? To że traktowali germanów jako rasę nie oznacza że Polacy nie byli biali. Jesteś tak fanatyczny że nie czytasz ze zrozumieniem, nie mam na to sił
  • Odpowiedz