Aktywne Wpisy

ibleedforyou +353
smalce alfa dbajom o swoje bezpieczeństwo
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
sildenafil +248
Kolejka do lekarza w galerii handlowej aby zrobić darmowe USG jąder. Ludzie pytają, dlaczego mężczyźni się tak poniżają zamiast zrobić to badanie w gabinecie, na umówioną godzinę.
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
Nie zadaje tych pytań ten, komu 300 zł nie ciąży, aby je wydać na prywatną wizytę ani nie zadaje ich ten, kto usłyszał od lekarza rodzinnego „a po co skierowanie na USG skoro nie ma pan żadnych objawów”.
Pozdrowienia dla tych wszystkich. Też stałem w
źródło: IMG_3700
Pobierz

źródło: tar
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Teraz po prostu do rozmiaru siurkow po kolei dokładają po trochu rozmiar kręgosłupa
@bzyku95: @123_: właśnie niekoniecznie, chociaż faktycznie przy takich liczbach przeskok ze 100% na 150% to w pewnym sensie jeden uj.
Kolany na bankierze w swoim artykule o cłach podpiął czyjegoś Twitta, w którym ta osoba przytacza przykład producenta pikantnych sosów z USA. I tenże producent
Czemu niby złoto ma spadać jak gieldy pójdą w górę?
Fundamentalne jest to prawda, ale nie istnieje taka korelacja. Sprawdź na instrumencie.
Złoto rosło razem z giełda w 2024 roku. I nie rosło w czasie największej inflacji w 2020 roku. Fundamentalne masz rację i ja tez tak uważam, ale odwrotna korelacja do indeksów tutaj nie występuje. Jest to bardziej złożone.
Tak czy inaczej niema odwrotnej korelacji do indeksów tak jak twierdzisz. Zloto zrobilo rajd z 2000 na 3000 w 2024 roku w tym samym czasie w którym mieliśmy rajd na indeksach. Jakim cudem teraz nagle ma być odwrotnie?
Stary ja sie nie chce kłuci ale zobacz wykres. Caly 2024 rok zloto roslo i rosly indeksy. Teraz twierdzisz że bedzie odwrotne. Rzeczywistość z przed 3 miesięcy temu przeczy. Chciałem to tylko zaznaczyć juz się nie czepiam.
Przestrzegam tylko bo wg moich informacji bedzie zupełnie odwrotnie. Nawet jesli zobaczymy korektę na zlocie to przez to jak niepewne czasy idą i przez to ze trump predzej czy później doprowadzi do krachu
Monety jednouncjowe. Wole momenty. Maple leaf mam. Srebro też mialem, ale sprzedałem.
Monety lepsze bo ciężej podrobić i dzieki temu sa bardziej płynne - łatwiej sprzedać, nikt o nic nie pyta. Lepiej wyglądają.
Mam swojego zaufanego dealera w wwa. Tam kupuje i sprzedaje przeważnie.
Nie znam na tyle rynku, żeby wyrażać opinie o sprzedawcach. Na yt poszukaj info.
Zloto jako inwestycje najlepiej rozpatrywać na dekady - wtedy można najlepiej zarobić.