Wpis z mikrobloga

To jak bardzo społeczeństwo ma w D...e nowe pokolenie widać w obecnej dyskusji nad demografia.

Nikt nie podaje argumentów dlaczego nowo narodzonym dzieciom będzie dobrze na świecie, jakie będą miały benefity.

Za to każdy mówi że będa musiały pracować na starzejące się społeczeństwo.

Super perspektywa. Pewnie za 30 lat podatki będą sięgały 80 procent aby utrzymać piramidę finansowa zwana systemem emerytalnym. A ludzie będą mieszkać w wynajętych klitkach 5m2.

#antynatalizm #dzieci #przyszlosc #ekonomia
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@galek: Nie mam nic do Twoich przekonań - jest to Twoja decyzja. Chciałem tylko się dowiedzieć pytając neutralnie bez żadnych przytyków czy ukrytych negatywnych emocji z tym związanych - po prostu czysta ciekawość odnośnie tego tematu - co to da, że my jako wykopki, Polacy czy nawet sięgając dalej Europejczycy przestaniemy się rozmnażać?

Pytam, bo jak widać na przykładzie reszty świata ludzie mają wywalone na sytuacje polityczną, ekonomiczną czy cokolwiek
ThinkBackwards - @galek: Nie mam nic do Twoich przekonań - jest to Twoja decyzja. Chc...

źródło: 1000005631

Pobierz
  • Odpowiedz
@ThinkBackwards:

co to da, że my jako wykopki, Polacy czy nawet sięgając dalej Europejczycy przestaniemy się rozmnażać?

dziwne pytanie, to tak jakbyś pytał "co to da że my się zaszczepimy i kompletnie wyeliminujemy chorobe x skoro w afryce ludzie dalej będą na nią chorować"? xd
Nawet jeżeli nie uda ci się np zapobiec każdemu przestępstwu i tak powinniśmy się starać... no chyba nie musze ci tego tłumaczyć ;p
  • Odpowiedz