Wpis z mikrobloga

• 0
@azumeow: myślałem że Roland cube to jakiś dziwny instrument a to wzmacniacz. Która z tych gitar lepsza?

@Noicozezebowniema tych modeli squier to jest dość sporo. Poleciłbyś?

@kajak98: klawisze zawsze spoko ale chyba to gitarzyści mają lepsze branie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@barto142 bardziej pasuje mi ibanez ze wzgledu na niższą wagę i fajniejszy (przyjemniejszy) gryf. Do epipoka muszę kupić straplocki, bo gumki fendera nie zdają egzaminu ( ͡º ͜ʖ͡º)

Obie gitary już trochę mam, ale niestety nie przełożyło sie to na jakieś wybitnte granie, bo nie ma u mnie żadnej systematyczności - biorę je w ręce raz na jakiś czas tak dla zabicia nudy
  • Odpowiedz
@barto142 tak, tylko chłopy się interesują więc it’s over, ale ja już na nic nie liczę, a gitara jest dla słabych, każdy zaczyna mało kto kończy ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
EVH Wolfgang Special, Telecaster G&L, Stratocaster G&L, Ibanez Jiva, Mensinger Valentine, jakiś akustyk Epiphone, bas Ibanez SR300, wszystkie leworęczne.
Wzmacniacz lampowy Budda SD45, cyfrowa podłoga Headrush Prime. Więcej grzechów nie pamiętam. Ale na pewno się pojawią ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Jerzypodbroznyofficial: gdyby nie to że leworęczne to coś bym odkupił.

@kajak98 no no, ale że Yamaha... Z nimi zawsze miałem ten problem, że perkusjonalia brzmią jakby tłukł w kartony ¯\(ツ)/¯ ale teraz już mniej podkładów, więcej samego klepania na sucho, stąd myśl o syntezatorze.
  • Odpowiedz
@barto142: Epi Sg Pro i Cort KX300. Gran przez Peavey Vypyr VIP 1. Wcześniej miałem peavey rage i i multiefekt Zoom G2.1u ten zestaw się już tylko kurzy. Nie mogę się przestawić na granie przez kompa na aplikacjach. Nawet na słuchawkach nie lubię
lajsta77 - @barto142: Epi Sg Pro i  Cort KX300. Gran przez Peavey Vypyr VIP 1. Wcześn...

źródło: IMG_0017

Pobierz
  • Odpowiedz
@barto142: Obecnie to Elektryczna - ESP LTD EC1000T z przystawkami Seymour Duncan. Akustyk - Furch Blue. W planach jeszcze jedna gitara typowo pod koncertowanie w razie gdyby wystąpiła awaria w postaci zerwanej struny lub innych przyczyn.
  • Odpowiedz
@Nieuchwytny_Uchwyt:
Jak dla mnie gitara gituwa. Najbardziej mi się podoba mały format tej gitary - jest leciutka, nie zahaczę o nic główką i można łatwo umieścić zarówno na lewej i prawej nodze. Ten cały endurneck to imo bardziej marketing niż jakiś game changer - przyzwyczaiłem się po paru godzinach gry. Fabrycznie ustawiona została na tyle dobrze, że nie chciało mi się nigdy nic regulować. Dobrze też trzyma strój i zmienianie
  • Odpowiedz