@JamesJoyce: do tej pory używałem sonneta w pracy ale nie zdawałem sobie jakie to generuje koszty
wczoraj rozpocząłem sobie mały projekt do własnych celów (nie że jestem jakimś HA TFU pasjonatem, po prostu muszę zintegrować danę z dwóch apek mobilnych, obie wystawiają publiczne API), nie chciało mi się yebać z konfiguracją więc użyłem AI do stworzenia prostej konfiguracji i szkieletu apki no i kuurwa mi zjadło tokenów za 2$ a
@nad__czlowiek generuje ogromne. Ogólnie mówiąc firmy mają inne ceny niż użytkownik indywidualny. Wciąż jednak są one wysokie. Twoje pytanie, jak to się opłaca słyszę niemal na każdym spotkaniu sprzedażowym, w którym uczestniczę. Dlatego m.in. mówię o bańce.
Sporo osób sobie wyobraża, że np. danie dostępu do llmów wszystkim pracownikom wielkiego banku jest tak samo proste, jak posiadanie tych samych llmow (np w copilocie dla Office) przez użytkownika indywidualnego. Nie opłaca się.
@LisMulder: Ma się tak, że jest inny. Imo najwidoczniejsze różnice to: szybkość - cursor jest szybszy ale częściej popełnia błędy, tak w poprawianiu kodu jak i debugowaniu i nieco niższa cena. Poza tym chat cursora jest moim zdaniem ciekawszy i bardziej rozbudowany. Czy jeśli jesteś użytkownikiem Jetbrainsa polecałbym przesiadkę na cursora? Raczej nie. Myślę, że nie zobaczysz dużej różnicy. Ale to kwestie indywidualne. Nie ma taki widocznych różnic jak model
jak połączyć clauda 3.7 z intelij by szybciej klepać kod?
I wybierając odpowiedni model. Wiem jednak, że męczyli się trochę z sonnetem 3,7 bo wywalał bugi jeszcze 2 tyg temu.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzhttps://medium.com/realworld-ai-use-cases/is-cursor-better-than-vs-code-with-copilot-absolutely-and-its-not-close-180b08d163f8
https://www.youtube.com/watch?v=OaJztWzp7us
W skrócie używasz Sonneta 3.7 jako model w Cursorze i masz State of the Art.
wczoraj rozpocząłem sobie mały projekt do własnych celów (nie że jestem jakimś HA TFU pasjonatem, po prostu muszę zintegrować danę z dwóch apek mobilnych, obie wystawiają publiczne API), nie chciało mi się yebać z konfiguracją więc użyłem AI do stworzenia prostej konfiguracji i szkieletu apki no i kuurwa mi zjadło tokenów za 2$ a
tylko fremium
Sporo osób sobie wyobraża, że np. danie dostępu do llmów wszystkim pracownikom wielkiego banku jest tak samo proste, jak posiadanie tych samych llmow (np w copilocie dla Office) przez użytkownika indywidualnego. Nie opłaca się.
Wszystkie pluginy do jetbrainsa jakie probowalem nie dzialaly tak dobrze jak cursor
Np windsurf vs plugin codeium do Jetbrainsa to niebo a ziemia, mimo ze w teorii to ten sam produkt