Wpis z mikrobloga

• 1
@komiks42 mialem przez 6 lat i w sumie bylo ok. Ale to byl internet domowy mobilny. Do gier to sie nie nadawalo za bardzo (milem ogólne maly transfer 2mb) Router huwawei nie chcial współpracować za bardzo z tv ale to też bardzo stary model byl . Nigdy nie trafilo sie zeby mnie odcieli od internetu. Wiadomo jak łącze byl obciążone( piatki wieczór) to transfer byl słaby ale całościowo moim zdaniem byl
  • Odpowiedz
@komiks42: musisz sprawdzić która sieć jest najmniej obciążona i jakie nadajniki najbliżej. Jak nie masz to kupujesz startery prepaid i sprawdzasz prędkości jakie da się uzyskać w szczycie( 18- 21)
  • Odpowiedz
@komiks42: Sprawdź na internet.gov.pl pod swoim adresem czy t-mobile jest światłowodowo czy po koncetryku. Jak to drugie to dostaniesz dwa routery i będziesz miał na łączu Vectry. Jak to pierwsze to Orange, PSO czy tam inne światłowody. Ja zrezygnowałem z TM po Vectrze ze względu właśnie na dwa routery które muszą cały czas pracować. Najpierw jest ten Vectry w trybie Bridge i dopiero potem TM.
  • Odpowiedz
@komiks42: ja mam domowy 5G, działa dobrze, ale jestem blisko nadajnika, w linii prostej jakieś 2 km i bezpośrednio widać nadajnik ode mnie z okien
  • Odpowiedz