Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do TEGO WPISU O WYNAJMIE AUTA W USA

Niestety zaliczyłem pierwszą wpadkę... Dodałem tamten post na wykop, przygotowałem kartę kredytową. Ogarnąłem ubezpieczenia i postanowiłem, że następnego dnia na spokojnie siądę i wypożyczę.

Eh... Następnego ranka cena SUVa u wszystkich wypożyczalni to minimum 6400zł... Sprawdzałem na innym komputerze, na innej sieci, używałem TORa, ale to nie była niestety wina ciasteczek.

Odczekałem w niepewności kilka dni, ale cena pozostawała niezmienna. Postanowiłem wynająć, bo stwierdziłem, że chyba cena będzie już tylko wzrastać. Uzyskałem kod rabatowy na 5% i wynająłem samochód za łącznie 6tys (w tym kwota za oddanie auta w innym mieście + cena dodatkowego ubezpieczenia od szyb, kół itd.)

Mam bezpłatną anulację, więc codziennie sprawdzam i obserwuję ceny. Może będę mieć szczęście i cena spadnie? (ogólnie już spadła o 300zł, ale dzięki temu kodowi rabatowemu, który był niestety jednorazowy, nadal mam niższą cenę niż tą jaką mógłbym aktualnie dostać bez kodu)

Ktoś z was kiedyś anulował taki wynajem? Po prostu klikacie na stronie "anuluj" rezerwację i otrzymujecie zwrot środków? Po jakim czasie pieniądze wróciły na waszą kartę kredytową?

#podroze #podrozujzwykopem #usa #stanyzjednoczone #ubezpieczenia
Vexolax - W nawiązaniu do TEGO WPISU O WYNAJMIE AUTA W USA

Niestety zaliczyłem pierw...

źródło: image

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vexolax: Anulowałem kiedyś na rentalcars bo chyba znalazłem inną wypożyczalnie i było taniej czy lepsze opinie. Tak, jeśli jest darmowa anulacja to jeden klik i tyle. Pieniądze wróciły po kilku dniach.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vexolax ale kasa nie wraca od razu. Jak nie masz wystarczająco dużego limitu na CC to może nie starczyć na wynajęcie w innej firmie. Zwłaszcza jeżeli już pobrali kaucję.
  • Odpowiedz
  • 0
ale kasa nie wraca od razu.

@szejas: Zapewne po kilku dniach.

Jak nie masz wystarczająco dużego limitu na CC to może nie starczyć na wynajęcie w innej
  • Odpowiedz
@Vexolax: Radzę Ci po pierwsze zwiększ limit na karcie. Zależy od banku, ale zazwyczaj można to raz w roku zrobić za darmo lub za nie wielką opłatą. Jeżeli to z ramach tego rocznego zwiększenia i nie miałeś opóźnień w spłacie robią to od ręki i na drugi dzień masz juzż większy limit.

Ja korzystam z tej możliwości co roku. Zawsze powiększałem o 2-3 tys zł. Aktualnie mam 21000zł limitu. Właśnie
  • Odpowiedz
  • 0
@szejas: A wiesz ile (mniej więcej) kaucji pobierze wypożyczalna na miejscu? Mam jedynie informację, że będzie to "niewielka" kwota. Około 1000zł w przeliczeniu (niby)... Firma to Budget
  • Odpowiedz
  • 0
@Vexolax powinieneś mieć to na rezerwacji. Ja rezerwuje auta przez Booking Rental (inny oddział bookingu tego od hoteli) mają najlepsze stawki i wszystkie ukryte opłaty pokazane.
  • Odpowiedz
  • 0
@szejas: Znalazłem rezerwację na oficjalnej stronie Budget i jest tam taka informacja:

Budget accepts most major credit cards as credit identification at the time of rental. The renter's name must be on the credit card.

Accepted credit card list: Budget Charge Card, Budget International, American Express, Diner's Club, Diner's Club International, Discover, China UnionPay, JCB, MasterCard, Optima, and Visa. Some locations may not accept each of the referenced
  • Odpowiedz