Wpis z mikrobloga

@nad__czlowiek: ostatnio 3 murzyniarnie szukały na jedno i to samo stanowisko do tego samego klienta xD stawki maksymalne podawały w zakresie 130-180 ( ͡º ͜ʖ͡º) (plus minus z głowy) z czego ta pierwsza napisała do mnie ze stawką 130 i była najbardziej uparta że stawka jest nie do ruszenia nawet o grosz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek @villager
W trojmiescie senior devopsa juz widzialem widelki 110-140 i mieli po 2 tygodniach 90 kandydatow po selekcjach jak staz pracy, angielski, projekty, technologia. I finalnie za 105 zl udalo sie kogos znalezc.

Tak, ta branza sie zwija
  • Odpowiedz
@Milo900: będąc w topce wg doświadczenia i skilla, ciężko znaleźć dla siebie miejsca bo regularnie przegrywa się z człowiekiem "good enough" za 105zł. ehh...
  • Odpowiedz
@villager niestety.
Wiesz, niektorzy ze stawek nie schodzą i ja to rozumiem, ale finalnie ludzie otwierają oczy, rachunki trzeba placic, ile mozna byc czasem na bezrobociu w tym it i mamy takie dramaty jak 105 zl.

Ale czekam az jeszcze zejdziemy nizej, slyszalem ze we wroclawiu seniora ale javy mozna wyrwaz juz za 90-110zl jak sie mocno powierci.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: jakiś czas temu na rozmowie podpytałem jakie są widełki. Okazało się że 1-2k mniej niż moje minimum, które mam obecnie i temat zszedł na negocjacje. Dziwna sytuacja w której globalne korpo rzuca gorszą stawkę na takie samo stanowisko niż mniejsza firma. Dziwne to, ale no cóż, ofert nie ubywa tylko ludzi więcej i jednak ekonomia robi swoje.
  • Odpowiedz
@zeta_puppis jestem ciekaw jak to bedzie wygladac za rok :)

Bo duzo ludzi nadal studiuje pcha sie do branzy
Tyle projektow juz nie powstaje jak wczesniej. Co bedzie, senior 7+ lat expa za 70-80 zl l/h netto?
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: Przeciętnie rzecz biorąc, devopsowanie jest trochę trudniejsze niż programowanie, ale z drugiej strony nie ma tam nic szczególnego, żeby ogarnięty i zdeterminowany dev nie mógł w to wejść, więc duża różnica w stawkach długoterminowo się raczej nie utrzyma.

Według bulldogjob przeciętny DevOps zarabia 12% więcej (24 725 vs 22 068), ale ma 2,5 roku doświadczenia więcej (9,4 vs 6,8), więc wychodzi na praktycznie to samo.

I to samo według
  • Odpowiedz
@Milo900: To proste zasady rynku. Konsekwencje nadmiaru podaży: spadek cen (tu: zarobków), zmniejszenie dostępności towarów (mniejsza ilość dostępnej pracy), zakłócenie równowagi na rynku (setki kandydatów szuka pracy, a ofert takowej jest znikoma ilość).
  • Odpowiedz