Wpis z mikrobloga

Nadszedł moment w którym chcę wymienić cały komputer i pierwszy raz zrobić sobie ładny komputer z białym motywem. Problem jest tylko taki że prawie się na tym nic nie znam, przez kilka ostatnich starałem się poszerzyć swoją wiedzę w tym temacie i mam już jakiś wstępny zarys ale potrzebuję porady czy to w ogóle ma prawo bytu.

Komputer ma mieć przeznaczenie stricte do gier w 1440p i chciałbym żeby był w miarę przyszłościowy. Budżetu raczej jako takiego nie mam ale nie idę w 5090 bo to raczej overkill na gry w 2K.

https://pcpartpicker.com/list/68wGHW

#majk3lskladapcty #komputery #pcmasterrace @X-PC
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@r0xize: Na pewno powiem, że warto brać co najmniej Win w wersji PRO.

Ta obudowa akurat umożliwia fajne ułożenie wnętrzności. Standardowy montaż jest dość prosty do samodzielnej realizacji, choć i tak czekają cię długie godziny cable managementu.

Na dole i z boku powinno być wciągane powietrze, dlatego lepiej by tam wyglądały odwróceone wentylatory - "reverse flow fans". Są takie unifany jeśli się nie mylę.
majk3l - @r0xize:  Na pewno powiem, że warto brać co najmniej Win w wersji PRO.

Ta o...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@r0xize: Ta grafika i tak jest dość mało biała z tego co kojarzę. ASUS Strix biały może tu wyglądać lepiej, szczególnie jeśli lubisz podświetlenia.

A jak grafikę zamontujesz we wnęce bocznej to dla trzech bocznych wentyli nie ma wielkiego znaczenia czy są zwykłe czy reversed lub może ich wcale nie być. A tak jak na zdjęciu wyglądają te obudowy lian li z montażem wertykalnym GPU.
Tam są do dokupienia
majk3l - @r0xize: Ta grafika i tak jest  dość mało biała z tego co kojarzę. ASUS Stri...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@majk3l:
- Windows w wersji PRO - ok, dzięki;
- Składanie komputera i cable management - dlatego właśnie chciałbym skorzystać z Waszych usług bo nie mam ani grama cierpliwości do takich rzeczy;
- RTX - tu wybrałem trochę na czuja sugerując się producentem a odłożyłem kolor na dalszy plan bo nie wiem jak duże są różnice między producentami, co możesz innego polecić?;
- Płyta główna - na temat płyt głównych to wiem tyle
  • Odpowiedz
  • 2
@mar-v-son: dzięki za ciekawą propozycję ale mam straszne mieszane uczucia co do jej wyglądu. Za pierwszym razem jak na nią spojrzałem to stwierdziłem że zbyt dziwna i niestandardowa jak na mój gust. Przed chwilą się przyjrzałem jej jeszcze raz i mnie zaczęła bardziej intrygować więc jeszcze się zastanowię.
  • Odpowiedz