No niestety nie, po prostu w kwesti mieszkan nastepuje przeniknanie sie pogladow - extremizm "korwinowski" vs "normalne nowoczesne socjademokratyczne rozwiazania", gdzie moze sie wydawac - ze kapitalizm i wolny rynek zawiodl vs moze jednak ten komunizm nie jest taki zly.
w dalszej czesci poddaje w watpliwosc, czy to co mamy - mozemy nazwac kapitalizmem, a jesli to jest kwestionowane, to i za ponownie sie zacytuje w tym samym fragmencie:
nie wiedziałem. Słuchając Zandberga można odnieść wrażenie że oni tego typu rzeczy postulują na serio.
I nie uważam tak jak korwiniści że wszyscy oprócz konfy to lewactwo, natomiast Razem z całą pewnością jest u mnie na tej samej półeczce co konfa. A obawiam się ich bardziej niż konfiarzy bo konfiarze są zwyczajnie głupi i myśle że jestem w stanie się przed nimi obronić.
Wymień choć 3 postulaty Zandberga, które uważasz za komunistyczne?
@aei9077: 1. daleko posunięta progresja podatkowa, dążenie do "urawniłowki" czyli stworzenia społeczeństwa bez różnic ekonomicznych 2. granice otwarte dla wszystkich chętnych, natychmiastowe zburzenie zapory przy granicy z Białorusią, co postulowała pani Zawisza 3. powiązanie płacy minimalnej ze średnią krajową w
No i się odpaliłeś, kiedy ja od pół godziny próbuję sie dowiedzieć zwyczajnie dlaczego tak uważasz? Podaj wreszcie jakieś argumenty.
nie nie nie, ty stwierdziles ze ja go uwazam za komucha, kiedy napisale o nim per "normlany nowoczesny socjademokrata" co jest ABSURDEM, ale jak widac - w niczym ci nie przeszkadzajacym...
plus nie ustosunkowales sie do meritum mojego wpisu - a sam oczekujesz odpowiedzi w nowym watku - kto cie nuaczyl tak
daleko posunięta progresja podatkowa, dążenie do "urawniłowki" czyli stworzenia społeczeństwa bez różnic ekonomicznych
@thorgoth: 1. Jestem za progresją podatkową, jak daleko ona ma sięgać to jest temat do badań, debat i konsultacji społecznych. 2. Idiotyczny pomysł, granica ma być szczelna i jeszcze wzmocniona. Na szczęście Razem zreflektowało się i dziś Zandberg ma podobne zdanie w tym temacie. Zresztą, nie wiem czy pamiętasz że podobne brednie jak Marcelina Zawisza głosili jeszcze
@thorgoth: Jeżeli chodzi o 1. to po prostu chodzi o podatek progresywny i można to odbić w drugą stronę skrajny kapitalizm prowadzi do podziału na biednych i najbogatszych. Punkt 3 należałoby nieco zmienić, bo nie wiem czy są uwzględniane średnie pensje w regionach. (wiadomo, że na warmińsko-mazurskim zarobisz średnio tysiąc-półtora mniej niż w mazowieckim).
@aei9077 jesteś chłopcem to Korwin albo Mentzen, jestes dziewczynka to Zandberg.
Jak już ktoś dorośnie I zaczyna kumać to wie, że ani Katotalib ani komunista nie są dobrym wyborem. Pozostałe dwa co się liczą też nie więc idziesz na wybory i rysujesz na karcie kutasa.
Z Zandberga i lewicy wyrasta się tak jak z Korwinizmu. Tylko niektórym to długo zajmuje.
Progresja podatkowa i całkowity remake systemu podatkowego jest potrzebna na wczoraj.
Przede wszystkim trzeba jasno postawić granicę między fikcyjnymi firmami czyli etatowcami w rzeczywistości, którzy uciekają przed opodatkowaniem. Trzeba też skończyć z mitem tego że przedsiębiorca przedsiębiorcy rowny. Pani z warzywniaka nie powinna się rozliczać na takich zasadach jak gość co trzepie 50k.
@zielonzielon: wystarczy to, że są socjal demokratyczni, a wszystko co ma socjal w nazwie oraz nazywa się lewica jest rakiem.Czego Wy wykopki nie rozumiecie.Wchodzac na ten portal mam chęć poczytać mądrych ludzi, czytam debili, którzy popierają idoli, którzy chcą wprowadzać socjaldemokratyczne ustawy w państwie, gdzie było 50 lat komunizmu.
w dalszej czesci poddaje w watpliwosc, czy to co mamy - mozemy nazwac kapitalizmem, a jesli to jest kwestionowane, to i za ponownie sie zacytuje w tym samym fragmencie:
@del855: No i się odpaliłeś, kiedy ja od pół godziny próbuję sie dowiedzieć zwyczajnie dlaczego tak uważasz? Podaj wreszcie jakieś argumenty.
@aei9077:
1. daleko posunięta progresja podatkowa, dążenie do "urawniłowki" czyli stworzenia społeczeństwa bez różnic ekonomicznych
2. granice otwarte dla wszystkich chętnych, natychmiastowe zburzenie zapory przy granicy z Białorusią, co postulowała pani Zawisza
3. powiązanie płacy minimalnej ze średnią krajową w
nie nie nie, ty stwierdziles ze ja go uwazam za komucha, kiedy napisale o nim per "normlany nowoczesny socjademokrata" co jest ABSURDEM, ale jak widac - w niczym ci nie przeszkadzajacym...
plus nie ustosunkowales sie do meritum mojego wpisu - a sam oczekujesz odpowiedzi w nowym watku - kto cie nuaczyl tak
@thorgoth:
1. Jestem za progresją podatkową, jak daleko ona ma sięgać to jest temat do badań, debat i konsultacji społecznych.
2. Idiotyczny pomysł, granica ma być szczelna i jeszcze wzmocniona. Na szczęście Razem zreflektowało się i dziś Zandberg ma podobne zdanie w tym temacie. Zresztą, nie wiem czy pamiętasz że podobne brednie jak Marcelina Zawisza głosili jeszcze
Jak już ktoś dorośnie I zaczyna kumać to wie, że ani Katotalib ani komunista nie są dobrym wyborem. Pozostałe dwa co się liczą też nie więc idziesz na wybory i rysujesz na karcie kutasa.
Z Zandberga i lewicy wyrasta się tak jak z Korwinizmu. Tylko niektórym to długo zajmuje.
Progresja podatkowa i całkowity remake systemu podatkowego jest potrzebna na wczoraj.
Przede wszystkim trzeba jasno postawić granicę między fikcyjnymi firmami czyli etatowcami w rzeczywistości, którzy uciekają przed opodatkowaniem. Trzeba też skończyć z mitem tego że przedsiębiorca przedsiębiorcy rowny. Pani z warzywniaka nie powinna się rozliczać na takich zasadach jak gość co trzepie 50k.