Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aei9077: kurcze, a ja zawsze uważałem że Korwin bredzi i na brednie Zandberga z drugiego końca podkowy też nie daje się nabrać.
To że paróweczkowy kapitalizm z domieszką fundamentalizmu religijniego nie działa nie oznacza że nagle działa komunizm.
  • Odpowiedz
  • 295
parafrazując Korwina "obaj się mylą i żaden z nich do końca nie ma racji" ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@CzarnyOwiec: No róznica polega na tym, że Zandberg nie ma do końca racji, a konfiarze nie mają jej wcale. Still, Duńczyk jest dalece bliżej rzeczywistoći niż np. taki Mentzen.

parafrazując Korwina "Zandberg jest
  • Odpowiedz
  • 142
na brednie Zandberga z drugiego końca podkowy też nie daje się nabrać

@thorgoth: To nie jest żaden drugi koniec podkowy. Bo w żadnym razie Zandberg ani razem nie są "skrajni", a już tym bardziej nie są "komuchami". Zwykła, nudna europejska socjaldemokracja. Dojrzewanie polega właśnie na zrozumieniu, że Korwin nawciskał ludziom pierdół, że wszystko czego nie lubi to lewica tudzież komunizm.
aei9077 - >na brednie Zandberga z drugiego końca podkowy też nie daje się nabrać

@th...

źródło: comment_1613062530BBCPbE9dSOAoPnX6Rpv2KV

Pobierz
  • Odpowiedz
@aei9077: nice try komuchu ;)

No niestety nie, po prostu w kwesti mieszkan nastepuje przeniknanie sie pogladow - extremizm "korwinowski" vs "normalne nowoczesne socjademokratyczne rozwiazania", gdzie moze sie wydawac - ze kapitalizm i wolny rynek zawiodl vs moze jednak ten komunizm nie jest taki zly.

Gdzie jest pulapka? Ano w tym, ze wolnego rynku, a w szczegolnosci kapitalizmu - nalezy pilnowac, tak by jego cechy przykryly jego wady, jesli sie go nie
  • Odpowiedz
  • 31
To że paróweczkowy kapitalizm z domieszką fundamentalizmu religijniego nie działa nie oznacza że nagle działa komunizm.

@thorgoth: Jaki k.. komunizm? XDD Wymień choć 3 postulaty Zandberga, które uważasz za komunistyczne?
  • Odpowiedz
  • 34
ty tak na powaznie?....

@del855: Komuch spadło ci z pyska łatwo. To teraz czekam na odpowiedź, które konkretnie postulaty uważasz za komunistyczne? Nie jesteś w stanie wymienić, żadnego tylko odpowiadasz pytaniem na pytanie? Mogłem się tego spodziewać.
  • Odpowiedz
Zwykła, nudna europejska socjaldemokracja.

@aei9077: nope.
Nie jesteśmy w skandynawi tylko w Polsce. Nie ma powodu aby do polskiej sceny politycznej przykładać optyke z innych krajów. W Polsce razemki to jest paskudna skrajna lewica.

I tak, pomysły razemków śmierdzą komuną, nawet jeśli na ten moment schowali te najgłupsze.
Pamiętasz jak Razem pikietowało przeciw zakupowi F-35 i postulowało przekazanie tych pieniędzy na socjal?
thorgoth - >Zwykła, nudna europejska socjaldemokracja.
@aei9077: nope.
Nie jesteśmy w...

źródło: kJxHQhsokfFWv

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 25
czyli dobrze napisalem, raz ze jestes niepowazny, a dwa to nawet czytac nie umiesz...

@del855: Czyli nie potrafisz wymienić ani jednego postulatu, który według ciebie jest komunistyczny, nie jesteś żadnym partnerem do dyskusji. Rzuciłeś sobie oskarżenie w eter, poproszony o konkrety zacząłeś bełkotać. Jeśli myślisz, że ta ściana tekstu w twoim pierwszym poście w której nie ma ani jednego argumentu dlaczego nazwałeś mnie komuchem jest jakimś sensownym tłumaczeniem to niestety
  • Odpowiedz
  • 32
Pamiętasz jak Razem pikietowało przeciw zakupowi F-35 i postulowało przekazanie tych pieniędzy na socjal? Ja pamiętam.

@thorgoth: Tak pamiętam. Bardzo głupi pomysł, dobrze że się z tego wycofali.

Btw, czy ty właśnie wrzuciłeś mema z baitem, jako argument w dyskusji na temat "komunistycznych" pomysłów Razem? XD
aei9077 - >Pamiętasz jak Razem pikietowało przeciw zakupowi F-35 i postulowało przeka...

źródło: IMG_4900

Pobierz
  • Odpowiedz
Czyli nie potrafisz wymienić ani jednego postulatu, który według ciebie jest komunistyczny

czyli wolisz sie produkowac, zamiast przeczytac to co napisalem.... rob z siebie kaleke dalej....

@aei9077:
  • Odpowiedz
  • 8
czyli wolisz sie produkowac, zamiast przeczytac to co napisalem.... rob z siebie kaleke dalej....

@del855:

gdzie moze sie wydawac - ze kapitalizm i wolny rynek zawiodl vs moze jednak ten komunizm nie jest taki zly.

No, przeczytałem dokładnie i czwarty raz próbuję się dowiedzieć gdzie dokładnie jest ten komunizm? Nie ma tam ani jednego realnego przykładu. Nie usłyszałem też ani jednego argumentu dlaczego nazwałeś mnie komuchem. Stworzyłeś problem w swojej
  • Odpowiedz
Btw, czy ty właśnie wrzuciłeś mema z baitem, jako argument w dyskusji na temat "komunistycznych" pomysłów Razem? XD

@aei9077: nie wiedziałem. Słuchając Zandberga można odnieść wrażenie że oni tego typu rzeczy postulują na serio.

I nie uważam tak jak korwiniści że wszyscy oprócz konfy to lewactwo, natomiast Razem z całą pewnością jest u mnie na tej samej półeczce co konfa. A obawiam się ich bardziej niż konfiarzy bo konfiarze są
  • Odpowiedz