@aei9077: kurcze, a ja zawsze uważałem że Korwin bredzi i na brednie Zandberga z drugiego końca podkowy też nie daje się nabrać. To że paróweczkowy kapitalizm z domieszką fundamentalizmu religijniego nie działa nie oznacza że nagle działa komunizm.
parafrazując Korwina "obaj się mylą i żaden z nich do końca nie ma racji" ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@CzarnyOwiec: No róznica polega na tym, że Zandberg nie ma do końca racji, a konfiarze nie mają jej wcale. Still, Duńczyk jest dalece bliżej rzeczywistoći niż np. taki Mentzen.
na brednie Zandberga z drugiego końca podkowy też nie daje się nabrać
@thorgoth: To nie jest żaden drugi koniec podkowy. Bo w żadnym razie Zandberg ani razem nie są "skrajni", a już tym bardziej nie są "komuchami". Zwykła, nudna europejska socjaldemokracja. Dojrzewanie polega właśnie na zrozumieniu, że Korwin nawciskał ludziom pierdół, że wszystko czego nie lubi to lewica tudzież komunizm.
No niestety nie, po prostu w kwesti mieszkan nastepuje przeniknanie sie pogladow - extremizm "korwinowski" vs "normalne nowoczesne socjademokratyczne rozwiazania", gdzie moze sie wydawac - ze kapitalizm i wolny rynek zawiodl vs moze jednak ten komunizm nie jest taki zly.
Gdzie jest pulapka? Ano w tym, ze wolnego rynku, a w szczegolnosci kapitalizmu - nalezy pilnowac, tak by jego cechy przykryly jego wady, jesli sie go nie
@del855: Komuch spadło ci z pyska łatwo. To teraz czekam na odpowiedź, które konkretnie postulaty uważasz za komunistyczne? Nie jesteś w stanie wymienić, żadnego tylko odpowiadasz pytaniem na pytanie? Mogłem się tego spodziewać.
@aei9077: nope. Nie jesteśmy w skandynawi tylko w Polsce. Nie ma powodu aby do polskiej sceny politycznej przykładać optyke z innych krajów. W Polsce razemki to jest paskudna skrajna lewica.
I tak, pomysły razemków śmierdzą komuną, nawet jeśli na ten moment schowali te najgłupsze. Pamiętasz jak Razem pikietowało przeciw zakupowi F-35 i postulowało przekazanie tych pieniędzy na socjal?
czyli dobrze napisalem, raz ze jestes niepowazny, a dwa to nawet czytac nie umiesz...
@del855: Czyli nie potrafisz wymienić ani jednego postulatu, który według ciebie jest komunistyczny, nie jesteś żadnym partnerem do dyskusji. Rzuciłeś sobie oskarżenie w eter, poproszony o konkrety zacząłeś bełkotać. Jeśli myślisz, że ta ściana tekstu w twoim pierwszym poście w której nie ma ani jednego argumentu dlaczego nazwałeś mnie komuchem jest jakimś sensownym tłumaczeniem to niestety
gdzie moze sie wydawac - ze kapitalizm i wolny rynek zawiodl vs moze jednak ten komunizm nie jest taki zly.
No, przeczytałem dokładnie i czwarty raz próbuję się dowiedzieć gdzie dokładnie jest ten komunizm? Nie ma tam ani jednego realnego przykładu. Nie usłyszałem też ani jednego argumentu dlaczego nazwałeś mnie komuchem. Stworzyłeś problem w swojej
Btw, czy ty właśnie wrzuciłeś mema z baitem, jako argument w dyskusji na temat "komunistycznych" pomysłów Razem? XD
@aei9077: nie wiedziałem. Słuchając Zandberga można odnieść wrażenie że oni tego typu rzeczy postulują na serio.
I nie uważam tak jak korwiniści że wszyscy oprócz konfy to lewactwo, natomiast Razem z całą pewnością jest u mnie na tej samej półeczce co konfa. A obawiam się ich bardziej niż konfiarzy bo konfiarze są
To że paróweczkowy kapitalizm z domieszką fundamentalizmu religijniego nie działa nie oznacza że nagle działa komunizm.
@aei9077: to zostajesz liberałem. w każdym temacie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@CzarnyOwiec: No róznica polega na tym, że Zandberg nie ma do końca racji, a konfiarze nie mają jej wcale. Still, Duńczyk jest dalece bliżej rzeczywistoći niż np. taki Mentzen.
parafrazując Korwina "Zandberg jest
@thorgoth: To nie jest żaden drugi koniec podkowy. Bo w żadnym razie Zandberg ani razem nie są "skrajni", a już tym bardziej nie są "komuchami". Zwykła, nudna europejska socjaldemokracja. Dojrzewanie polega właśnie na zrozumieniu, że Korwin nawciskał ludziom pierdół, że wszystko czego nie lubi to lewica tudzież komunizm.
źródło: comment_1613062530BBCPbE9dSOAoPnX6Rpv2KV
PobierzNo niestety nie, po prostu w kwesti mieszkan nastepuje przeniknanie sie pogladow - extremizm "korwinowski" vs "normalne nowoczesne socjademokratyczne rozwiazania", gdzie moze sie wydawac - ze kapitalizm i wolny rynek zawiodl vs moze jednak ten komunizm nie jest taki zly.
Gdzie jest pulapka? Ano w tym, ze wolnego rynku, a w szczegolnosci kapitalizmu - nalezy pilnowac, tak by jego cechy przykryly jego wady, jesli sie go nie
@del855: Proszę o listę postulatów Zandberga, które kwafilikujesz jako komunistyczne.
ty tak na powaznie?....
@aei9077:
@thorgoth: Jaki k.. komunizm? XDD Wymień choć 3 postulaty Zandberga, które uważasz za komunistyczne?
@del855: Komuch spadło ci z pyska łatwo. To teraz czekam na odpowiedź, które konkretnie postulaty uważasz za komunistyczne? Nie jesteś w stanie wymienić, żadnego tylko odpowiadasz pytaniem na pytanie? Mogłem się tego spodziewać.
@aei9077: nope.
Nie jesteśmy w skandynawi tylko w Polsce. Nie ma powodu aby do polskiej sceny politycznej przykładać optyke z innych krajów. W Polsce razemki to jest paskudna skrajna lewica.
I tak, pomysły razemków śmierdzą komuną, nawet jeśli na ten moment schowali te najgłupsze.
Pamiętasz jak Razem pikietowało przeciw zakupowi F-35 i postulowało przekazanie tych pieniędzy na socjal?
źródło: kJxHQhsokfFWv
Pobierz@del855: Czyli nie potrafisz wymienić ani jednego postulatu, który według ciebie jest komunistyczny, nie jesteś żadnym partnerem do dyskusji. Rzuciłeś sobie oskarżenie w eter, poproszony o konkrety zacząłeś bełkotać. Jeśli myślisz, że ta ściana tekstu w twoim pierwszym poście w której nie ma ani jednego argumentu dlaczego nazwałeś mnie komuchem jest jakimś sensownym tłumaczeniem to niestety
@thorgoth: Tak pamiętam. Bardzo głupi pomysł, dobrze że się z tego wycofali.
Btw, czy ty właśnie wrzuciłeś mema z baitem, jako argument w dyskusji na temat "komunistycznych" pomysłów Razem? XD
źródło: IMG_4900
Pobierz@del855: aż dudni pomiedzy uszami xD
czyli wolisz sie produkowac, zamiast przeczytac to co napisalem.... rob z siebie kaleke dalej....
@aei9077:
nastepny co moze i litery rozpoznaje, ale ich nie rozumie?
@AndresIniesta:
@del855:
No, przeczytałem dokładnie i czwarty raz próbuję się dowiedzieć gdzie dokładnie jest ten komunizm? Nie ma tam ani jednego realnego przykładu. Nie usłyszałem też ani jednego argumentu dlaczego nazwałeś mnie komuchem. Stworzyłeś problem w swojej
@aei9077: nie wiedziałem. Słuchając Zandberga można odnieść wrażenie że oni tego typu rzeczy postulują na serio.
I nie uważam tak jak korwiniści że wszyscy oprócz konfy to lewactwo, natomiast Razem z całą pewnością jest u mnie na tej samej półeczce co konfa. A obawiam się ich bardziej niż konfiarzy bo konfiarze są