Wpis z mikrobloga

Co trzeba mieć w głowie, żeby nie mieć w ogóle Bitcoin?
Nie wiem, ciężko mi to pojąć. Trzeba być niezłym ryzykantem.

Ludzie mówią, jak inwestować to w nieruchomości (typowi biedni ludzie, którzy nie mają pojęcia o inwestowaniu, którzy ledwo wyrwali się z bloku/kamienicy do domu na kredyt na 30 lat).

Inwestuj w beton w najszybciej wyludniającym się kraju EU, bez perspektyw na emeryturę, która pozwoli ci normalnie żyć. Co może pójść nie tak. Będzie się działo za 20 lat.

Na szczęście duża część ludzi z tagu #bitcoin jest bezpieczna (nie mówię tutaj o tych, którzy handlują Bitcoin, bo oni nie mają pojęcia w ogóle czym on jest i jak działa rynek, zarabiają grosze na dźwigni i to im wystarczy i niech tak będzie).

Tylko Bitcoin. HODL.

#bitcoin #kryptowaluty
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@deletenomads: Słuchaj, skoro chciałeś zabłysnąć to proszę cię. Podam ci adres, a ty mi wyślesz 1 BTC, tego bez wartości. Aaaa, zapomniałem, nie stać cię nawet na jednego. A taki mądry tutaj na tagu.
  • Odpowiedz
Złoto bo teraz to już tylko kwestia czasu kiedy zacznie się kopanie asteroid
Bitcoin bo coraz bliżej powstania stabilnego komputera kwantowego
  • Odpowiedz
@trzyem: Ale my już mamy komputery kwantowe z dobrą korektą błędów, które można uznać za "stabilne". Nie wiem w ogóle czy znasz się na tym. Nie chodzi już o stabilność, problemy są zupełnie inne, poza tym matematyka stosowana w takich komputerach i podejście do ich programowania jest zupełnie inne niż cyfrowych układów tranzystorowych. Coś tam wiecie, nie wiecie w którym kościele dzwon bije.
  • Odpowiedz
@Bitcoin_za_milion_USD

Nie wiem w ogóle czy znasz się na tym. Nie chodzi już o stabilność, problemy są zupełnie inne, poza tym matematyka stosowana w takich komputerach i podejście do ich programowania jest zupełnie inne niż cyfrowych układów tranzystorowych. Coś tam wiecie, nie wiecie w którym kościele dzwon bije.

Powiedz o działaniu komputerów kwantowych
  • Odpowiedz
@trzyem: chłopie, na ziemi ledwo się opłaca złoto wydobywać bo to ogromne koszta a ty o jakichś asteroidach wyskakujesz xD
Może za życia Twoich praprawnuków.. albo przylecą kosmici i nam jakąś niesamowitą technologię dadzą.
  • Odpowiedz
@Bitcoin_za_milion_USD: To może zrobimy tak, że kupisz mieszkanie, a za kilka lat jak już będzie bezwartościowe to mi je oddasz xd Bitcoin ma wartość tak długo jak tacy spekulanci jak ty są w stanie go opychać innym spekulantom naganiając na kupno w internecie. To jest cała jego wartość.
  • Odpowiedz