Aktywne Wpisy

bArrek +118
Myślałem że zrywam małą suchą skórkę z ust a taki kawał żywy poszedł normalnie jakbym kawałek wary se oderwał

Braand +33
#mediolan2026 Ech i pomyśleć, że od poniedziałku popadniemy w nicośc, nie będziemy już ekspertami od zimowych dyscyplin, a najbliższa fajna (oby) impreza to mundial latem, a potem... a potem ten gunwo rok bez ani jednej przepotężnej imprezy (╥﹏╥) i pozostanie nam czekanie na ME w piłce nożnej by zaraz potem być ekspertem od letnich IO.
#mundial #pilkanozna #igrzyskaolimpijskie #losangeles2028
#mundial #pilkanozna #igrzyskaolimpijskie #losangeles2028

Szukam pracy i nie wiem co robić. Mam doświadczenie w mojej branży - może nie jakieś ogromne, ale nie jestem jeszcze bardzo stary (27 lvl), więc też nie od razu złapałem to co mnie interesowało, a zarabiać po studiach trzeba.
Wysłałem wczoraj CV i na 11 ofert, które chociaż troszkę mnie interesują i wpisuję się w wymagania mniej więcej (no chyba że wymagają znajomości 10 róznych narzedzi czy programów, to nie kłamię, że znam wszystko) moje Cv otworzyły 3 firmy, a jedna zadzwoniła.
Obowiązki nawet mi się podobają, ale dobrze wiem, że to taki trochę januszex, gdzie oferują brak dress code czy darmową herbatę i oczywiście robota stacjonarna - gdyby była szansa na kartę multisport to bym nie narzekał.
Moja poprzednia robota to był typowy januszex - nawet brak było szkolenia bhp po 1,5 roku pracy, nie mówiąc o innych patologiach, ale PRZYNAJMNIEJ była robota w zawodzie, więc przymknąłem oko nawet na wylewające się toksyny.
Zadaję sobie pytanie czy faktycznie mam aż tak ogromne wymagania? Ja już nawet nie chcę wypłaty o 1000 zł więcej niż najniższa, choć często w ogłoszeniach, w jakie się wpisuje jest 7000 brutto i w górę plus praca zdalna/hybrydowa i inne dodatki, ale wiadomo, że jest o wiele więcej chętnych.
Z jednej strony bardzo bym chciał mieć po prostu normalną robotę z jakimkolwiek benefitem oprócz wypłaty na czas, a z drugiej boję się, że nic nie znajdę przez 4 miesiące i wtedy mogą skończyć mi się oszczędności i zostanie depresja i załamka.
Póki co jestem na wypowiedzeniu i siedzę sobie w domu. Wpływ będę mieć przez jeszcze 2 lub 3 miesiące plus mogę sobie dorobić zdalnie jakieś pare stów miesięcznie, nie płacę za wynajem. Cały czas się uczę - wbijam angielski na C1, robię certyfikaty, które mogą mi sie przydać, ogarniam nowe narzędzia i przyswajam nową wiedze potrzebną w branży... i nie wiem czy łapać się kolejnego janusza czy szukać roboty i dalej się doszkalać.
#zalesie #praca #pracbaza #januszex
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Komentarz usunięty przez autora