Aktywne Wpisy

serio_serio +100
Mam odłożone na wkład własny x zł. Chciałbym mieć wkład własny x+40k, aby kupić mieszkanie o takim metrażu jak potrzebuję. Niestety sytuacja tak się skomplikowała że jak w tym momencie nie wezmę kredytu to mogę go nie dostać przez kolejny rok. Czy mogę zrobić tak że na wniosku wpisze wkład własny x+40k, ale pomiędzy otrzymaniem decyzji, a wpłaceniem wkładu wlasnego wezmę kredyt gotówkowy na 40k? Czy jest takie okno czasowe w którym

Jedna z nich zakłada cud; od dzisiaj TFR wynosi 2.05 i jest stały. Wnioski są bardzo interesujące; populacja i tak spada do ~29 milionów do 2100, ale następnie następuje stabilizacja na tym poziomie. Co ciekawe, nie ma żadnych hord emerytów i garstki młodych i pracujących. Nie ma żadnej odwróconej piramidy demograficznej. Nie ma też żadnej "kolumnowej" struktury, o której pewnie wielu z Was słyszało. Nic takiego się nie dzieje, społeczeństwo ma mega fajną strukturę; najwięcej jest pracujących, jest też bardzo dużo dzieci, a najmniej jest emerytów.
To tak w kontrargumencie do mędrków od argumentu, który wielokrotnie słyszałem w stylu "ale przecież nikt już dzisiaj nie będzie rodził 5 dzieci".
Nie trzeba 5 dzieci. 2 dzieci na kobietę, to jest wszystko czego potrzebujemy i nasza gospodarka jest w doskonałej kondycji. Wszystko się bilansuje. Nie ma kraju starców.
W komentarzu załączam też drugą prognozę, niestety tą bardziej prawdopodobną. Założyłem TFR na poziomie 1.00, co prawdę mówiąc, obawiam się, że jest i tak bardzo optymistyczną prognozą w krainie, w której 70% młodych kobiet nie chce mieć dzieci. To ile to TFR będzie wynosić i ile mam założyć?
Mniejsza, odstawmy to pytanie na bok, załóżmy różowe okulary i optymistycznie załóżmy 1.00 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otóż przy tym wariancie następuje całkowita zagłada naszego narodu. Jeszcze za naszego życia mniej niż 20 milionów, a w 2100 już zaledwie 10 milionów.
Redukcja populacji z 40 milionów do 10 milionów w zaledwie jedno pokolenie. Coś niesamowitego.
#demografia #nieruchomosci #gospodarka #gielda #ekonomia
źródło: TFR205
Pobierzźródło: TFR100
PobierzZ czasem praca stanie się przywilejem i coraz więcej ludzi będzie po prostu
Przykłady na szybko;
- drukarki 3D, kiedy powstawały to pamiętam dokładnie ten hype; "teraz zmieniamy model gospodarczy! Gospodarka się przełączy, każdy w swoim domowym zaciszu będzie sobie wytwarzał produkty, część z nich pójdzie na sprzedaż". Udało się?
Oddanie własnej nezależności (chodzenie do pracy i zarabianie tam, gdzie się chce i ile się chce) w zamian za
Ale żadnych grubasek.
Chyba coś wspaniałego! To będzie wspaniale uczucie obserwować zagładę TegoKraju pod koniec swojego życia.
Mieliśmy szanse jako naród ale ją zmarnowaliśmy więc cudownie będzie obserwować ponoszone konsekwencje. @haha123
@maryjuszpitagoras: Czym się różni, z perspektywy firmy (a potem: podatnika) kasa wypracowana przez robota od kasy wypracowanej przez człowieka?
@haha123: nie planuje. Chcieć i planować to dwie różne sprawy. Można chcieć i nie planować.
@haha123: o ile z innymi punktami
Żydzi zrobili Polaków w panbuko
@haha123: przecież tego właśnie chcesz. Dlatego właśnie zagłosujesz na Nawrockiego.