Wpis z mikrobloga

@Kpr19: Nie rozumiem jaki jest sens wstawiania tego typu postów. Fajnie, że kobiety ze wsi będą miały ułatwienie w kursie na prawko bo na pewno bardzo im się przyda. A ty nie jesteś dzieciątkiem, żeby się obrażać bo ktoś coś dostanie a ty nie.
  • Odpowiedz
@Festiwal_Panczy: Ale kto zabrania kobietom robienia prawa jazdy? Dlaczego akurat tylko dla kobiet ma to być? Słyszeliście może o darmowym prawie jazdy tylko dla mężczyzn? Nawet z urzędu pracy są bonusy dla wszystkich jednak premiami tylko dla kobiet.
  • Odpowiedz
@sotarKratos: Będzie kurs dla facetów to będzie, teraz jest mowa o kursie dla kobiet i płakanie pod każdym postem że kobiety coś dostały a faceci nie jest zwyczajnie żałosne.
@KajakDrewniany A co to ma za znaczenie dlaczego tylko kobiety? Może jest określona pula pieniędzy na taki cel? Przecież to oczywiste, że nie da się pomóc każdemu i fajnie, że chociaż komuś
  • Odpowiedz
via Android
  • 215
@Festiwal_Panczy ja żeby zrobić sobie prawko, a też mieszkam na wsi, to pojechałem sobie do Niemiec na czereśnie na wakacje i jak bym się dowiedział, że np moja siostra ma to samo za frajer, za posiadanie dziury w miejscu gdzie ja nie mam, to był bym przynajmniej zniesmaczony. A w nagrodę jeszcze większy wiek emerytalny... W popegeerowskich wsiach nie ma czegoś takiego jak emerytura dla chłopa, a starych bab chodzi milion.
  • Odpowiedz
@Kpr19: Jest to zrozumiałe, natomiast nie stanowi argumentu przeciw temu pomysłowi.
@Sierzant_Stuleja Nie zawsze wszystko jest 50/50. Na polskich wsiach panuje patriarchat, stara szkoła gdzie ostatnie zdanie zawsze należy do faceta. Dobrze, że jest szansa na odrobinę niezależności i kurs na prawko, nie ma w tym nic złego
  • Odpowiedz
@Festiwal_Panczy: Ale masz jakieś dane na temat rzekomego patriarchatu na polskiej wsi i jego wpływu na większy problem kobiet ze zrobieniem prawa jazdy, czy jest to dowód anegdotyczny?
Bo kierując się anegdotami to połowa mojej rodziny mieszka na wsi i problemu dyskryminacji i patriarchatu nigdy nie zauważyłem, kobiety stamtąd mają prawa jazdy i nawet do pracy chodzą - nikt im nie każe zajmować się domem.
  • Odpowiedz
Nie zawsze wszystko jest 50/50. Na polskich wsiach panuje patriarchat, stara szkoła gdzie ostatnie zdanie zawsze należy do faceta. Dobrze, że jest szansa na odrobinę niezależności i kurs na prawko, nie ma w tym nic złego

@Festiwal_Panczy: Wieś to ty chyba widziałeś w serialach xD Darmowy kurs dla kobiet to tylko kolejny przykład dyskryminacji mężczyzn a takich przykładów są dziesiątki albo nawet setki. Pokaż mi chociaż jeden przykład kiedy to
  • Odpowiedz
via Android
  • 60
@Rolss zrobiłeś pewnie po prostu z urzędu pracy, z którego kobiety również mogą korzystać, tematem jest tutaj opcja, z której bez dziury nie skorzystasz.
  • Odpowiedz