Aktywne Wpisy

Atreyu +59
To jedna z moich ulubionych historii z #iiwojnaswiatowa
Historia ma dwóch bohaterów: Franza Stiglera niemieckiego pilota Luftwaffe i Charlie Browna z USAAF (United States Army Air Forces) stacjonującego w bazie RAF Kimbolton w Anglii.
Charlie Brown pilotował bombowiec B-17F ("Latająca forteca"). 20 grudnia 1943 roku nad Niemcami, wraz ze swoim zespołem i innymi B-17F wykonywali bombardowania Bremen. Podczas nich bombowiec został poważnie uszkodzony przez artylerię przeciwlotniczą. Oderwało spory fragment ogona, dwa silniki
Historia ma dwóch bohaterów: Franza Stiglera niemieckiego pilota Luftwaffe i Charlie Browna z USAAF (United States Army Air Forces) stacjonującego w bazie RAF Kimbolton w Anglii.
Charlie Brown pilotował bombowiec B-17F ("Latająca forteca"). 20 grudnia 1943 roku nad Niemcami, wraz ze swoim zespołem i innymi B-17F wykonywali bombardowania Bremen. Podczas nich bombowiec został poważnie uszkodzony przez artylerię przeciwlotniczą. Oderwało spory fragment ogona, dwa silniki

sandal +145
Patrzcie jakiego kolegę spotkalem w drodze do pracy
#koteczkizprzypadku
#koteczkizprzypadku

źródło: temp_file2323773323598754921
Pobierz
Wszyscy sobie na statku śpią, pasażerowie już dawno nawaleni a ktoś trzeźwy prowadzić statek musi ( ͡º ͜ʖ͡º)
#pracbaza #gownowpis
źródło: temp_file9074642777860159173
PobierzAh się łezka w oku kręci…
Oczywiście w pzm turyst and travel bo w innych firmach to trzeba pracować i trzeźwym być.
Wycieczki tam nie docierają ;)
Miałem kiedyś jechać na początku pracy za oficera na statek Bontrup. Pamiętam jak zapytałem się o radary to facet powiedział mi, że to nie ma znaczenia bo i tak nie będę na mostku bo statek ma manewry co 6h bo wyładowuje statek Warszawa na redzie. Operował w Ghana. Wtedy już wiedziałem skąd ta wysoka pensja jak na SMT ponad 4500 euro
Trasa zrobiona pewnie z 10 lat temu i nikt jej nie rusza od tej pory
źródło: 1688b3f4447c5291cf63d21b0a95c793d2aeeff74b0b103a3fa02d783973ef2d
Pobierz