Aktywne Wpisy

Fiutin +759
Pamięta ktoś jeszcze Discmana? Jak zakolak namieszał HRówie pętem w dupie, że jej kręgosłup pękł? XD
#afera #kiedystobylo #heheszki
#afera #kiedystobylo #heheszki
źródło: temp_file4559455159489570495
Pobierz
grzes1290 +332
Dziś terapeutka pochwaliła mnie za to, że walczę ze swoimi wyzwalaczami. Opowiedziałem jej o tym, że dziś poszedłem do paczkomatu obok sklepu i nie kupiłem 200, a tak zazwyczaj było na wyjściu do paczkomatu. W niedzielę poszedłem do żabki po coś i tak samo żadnego 200 nie wziąłem, chociaż zazwyczaj niedzielne wyjścia do żabki po coś były pretekstem do wzięcia 200. Ciężko się wychodzi z tego gówna, na prawdę żałuję, że doprowadziłem

Jeszcze odejmij od tego koszta działalności
Idąc tym tokiem będąc z żoną brygadierami w Polsce zarobimy rocznie 576 000 PLN!
Dwa lata pracy i człowiek nie dość że żyje dobrze to cały kredyt za dom spłaca a od 3 roku można
Nie, nie zawyżył, bo właściciel firmy to mój ziomek
To mało?
Druga sprawa: czy armatorzy zbankrutują, gdy zatrudnią samych Duńczyków? Dlaczego twoja pensja jest dostosowana do standardów panujących w Polsce, a nie kraju armatora? Idąc tym tokiem rozumowania, czy Filipiniec w handlówce powinien zarabiać tyle samo, co Europejczyk na tym samym stanowisku oficerskim?
Zresztą dalej rozmawiamy o tym, że ja nie żyje w Anglii, Niemczech czy gdziekolwiek a
No tak, jest to godna pensja do życia w obecnej sytuacji gospodarczej w naszym kraju, ale nie są to kokosy biorąc pod uwagę jaki zawód wykonujesz. O tyle dobrze, że masz jakieś zabezpieczenia socjalne.
Nic nie muszę kombinować.
Urząd skarbowy w Polsce dostaje list z moimi
Dobrze rozumiem, że około miesiąc czasu jesteś na morzu i dostajesz za 5870 euro, a później około miesiąca w domu i dostajesz 0 euro? Serio tak slabo placa?
Znam gościa, który jeździ na tirach na trasie Hiszpania-Polska. Zarabia 12k złotych netto miesięcznie. Jeździ w podwójnej obsadzie razem ze swoją żona.
To ile w roku są w domu? Miesiąc?
Co Ty porownujesz jak ja mam kabinę większa niż niektórzy mają mieszkanie + darmowe jedzenie jak w hotelu+ net + sprzątają za mnie itp
Z dodatkami wychodzi minimalne więcej + nagroda w kwietniu
Kapitan nie wyciąga 20 w PLL LOT latając po Europie.
Widzisz tam za jazdę tym tirem dostajesz tyle bo żyjesz jak rumun ;)
Co do reszty wpisów, to tylko Twoje subiektywne odczucia. Nie rozumiem dlaczego próbujesz się dowartościować pisząc o kimś "żyje jak rumun".
No ale ok podwójna obsada to może są 6-7 jak piszesz ale reasumując pracują 9 miesięcy w roku na 3 w domu.
Ja 6 na statku i 6 w domu. Jestem połowę dłużej w domu w roku niż oni to chyba