Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@Jefrjeitor No nie do końca bo w finalnym rozrachunku rocznym pracuje 70% mniej bo normalny kierowca ciężarówki jest max 2 miesiące w ciągu roku w domu :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Jefrjeitor na marginesie co ma powiedzieć pilot w PLL LOT biedak lata za 12 k miesięcznie :D Normalnie kierowca tira.
Ile zarabia pilot samolotu pasażerskiego? Zarobki rzędu kilkadziesiąt tys. na miesiąc
- Piloci Boeingów 787 Dreamliner w Polskich Liniach Lotniczych LOT zarabiają miesięcznie ok. 30 tys. zł brutto. Pierwszy oficer oficer (czyli drugi pilot) może liczyć na 21 tys. zł brutto. Z kolei piloci LOT latający na Boeingach 737 zarabiają ok.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Jefrjeitor Też nie. Umowa o unikaniu podwójnego opodatkowania między Królestwem Danii a Rzeczpospolita Polska oraz umowa Danii o wyjątkowym statusie marynarza i odprowadzaniu korzystnego opodatkowania ;)
  • Odpowiedz
A Ty dalej próbujesz się dowartościować. Dobrze wiesz, że pisząc "PIT" miałem na myśli osiągane dochody.
Z tego co napisałeś, to sprawa wygląda jeszcze śmieszniej, bo pracując jako marynarz w bardzo bogatej Danii zarabiasz tyle co kierowca ciężarówki w biednej Polsce. Dziwne to jest.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Jefrjeitor Jeżeli myślisz, że w Danii zarabia się takie pieniądze to jesteś w błędzie bo rozmawiałem tu z wieloma osobami co pracują w Danii. Pierwsza z brzegu lepsza osoba proszę...

W Niemczech przychodzi do mnie (jako oficera) Niemiecka Policja i często rozmawiam z nimi o zarobkach to często mówili, że wiedza ile mamy na statku i to jest dobre wynagrodzenie.

Policjant oczywiście w zależności od stażu pracy ma inne wynagrodzenie ale jeszcze żaden
Caracas - @Jefrjeitor Jeżeli myślisz, że w Danii zarabia się takie pieniądze to jeste...

źródło: temp_file596551262376572758

Pobierz
  • Odpowiedz