Wpis z mikrobloga

Dziwne, ostatnio waga mniej więcej mi stoi w miejscu, gdzieś z 70 kg. Wyniki siłowe znacznie poprawiam, na klatkę, na biceps i inne partie ciała. 3x w tygodniu siłownia, teraz na wiosnę dorzucam też cardio 2x w tygodniu.

No ale widzę, że mam więcej tkanki tłuszczowej na brzuchu. Ważyłem już 70 kg i nie miałem takiego brzucha, tylko lepszy. Co prawda no siedząca praca, mało ruchu zimą poza siłownią - to może powinienem po prostu więcej biegać? Jakoś tak wkurza mnie ten brzuch, jestem raczej przyzwyczajony do płaskiego. Nie że jestem gruby, bo jak napnę to górne mięśnie brzucha widać nawet w lustrze, ale dolnych już nie.

#mirkokoksy #silownia #mikrokoksy
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@elsajko: no tak tylko czemu waga stoi w miejscu praktycznie od długiego czasu? ważę cały czas w przedziale 68-70. Nie wiem, dziwne, bo rozumiem jakby waga leciała do góry i fat by dochodził naturalnie, ale jak waga stoi?
  • Odpowiedz
U mnie bardzo powoli schodzi na wadze (tak z 0,5 kg tygodniowo max), ale mięśnie się pokazują (oczywiście ćwiczę siłowo i kardio) i obwód brzuchola spada co potwierdzają stare spodnie które znów pasują, więc się nie przejmuję bo to rekompozycja głównie najwidoczniej.
Ja nie jestem "ekspertem" ale skoro u ciebie stoi waga, a jednocześnie narasta fat na brzuchu to coś jest źle, może w diecie dowal więcej białka?
  • Odpowiedz