Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ehh, dzisiaj wybiły mi 24 lata, czas na lekkie podsumowanie:
- czuję, że mogłem spędzić lepiej wcześniejsze 6 lat, ale byłem zbyt wielką c*pą by coś zmienić
- zapadło mi rok temu pewne powiedzenie, nie porównuj się do innych, porównuj się do siebie z przeszłości. W ciągu ostatnich 3 lat zrobiłem naprawdę wielki progres, psychika nie leży, jest poskładana na trytytkach i szarej taśmie. W wieku 21 lat byłem w dupie, teraz jestem w mniejszej dupie, brakuje tylko większej mocy sprawczej. Pieprzyć to, będzie dobrze
- odnalazłem sens życia, PS konkrenego sensu nie ma i to jest piękne
- dalej mieszkam z rodzicami, więcej nie dam rady, no ale płacić na czynsz tak średnio mi się widzi, więc wolę przeboleć do końca studiów, gdzieś za rok w lato i pieniądze odłożyć. Nie, to idiotyczne, przeboleć do końca tego lata, zaoszczędzone 20k na czynszu lepiej spożytkować, a na jesień wyprowadzka, zmiana środowiska dobrze mi zrobi
- mam zaoszczędzone 5k + kolejne 15k w kartach, ubraniach (streetwear here) i w innych pierdołach typu wymysł kapitalizmu by ludzie płacili więcej niż koszt produkcji $$
- dalej nie mam dziewczyny, więc dalej..
- ..zostaje opcja emigracji do Afryki lub Azji ^^
- mam 2 pomysły na zawód i dalej nie wiem jaki wybrać
- rodzice, wow większość ludzi ma mindset niewolnika, "pracować, żreć, telewizor oglądać", "pracuj jako bagietamajster, bo pójdziesz szybciej na emeryturę, zarobki też fajne". Piękne rady dla kogoś kto miał lekkie problemy psychiczne, już widzę gdy ktoś z depresją weźmie je do serca xD
- na serio ludzie mają taki mindset jaki opisałem powyżej? Znaczy wiem, że ludzie są głupi, ale jeśli Twoim celem w życiu jest punkt B, jakim jest emerytura, tfu to co po emeryturze to ja tak żyć nie chcę. Żyjecie po to by dożyć do emerytury? Przecież to jest grzech przeciw Światu, że nie jest się głodnym zgłębiania jego tajemnic.
- memento mori, ale nie bądźcie pesymistami, wyznawajcie absurdyzm, jedno w życiu jest pewne, reszta to domysły
- lubię gotować

Pozdrawiam Wszystkich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ehh, od półtora roku widzę, że to ma sens

#przemyslenia #emigracja #imigracja #wychowanie #zycie #swiat #filozofia (bo mądrę Mirki tu siedzą)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim no i rodzice mają rację

Jak nie znajdziesz konkretnego zawodu to czeka kołchoz na nocki z otwartymi drzwiami i tyle będzie z tego zagłębiania tajemnic świata

I boomerzy boomerami ale tutaj jest trochę prawdy że duża część depresji teraz to zdarzenie z rzeczywistością że w pewnym momencie jak będą potrzebne pieniadze to nie jesteś wyjątkowy i jak każdy inny będzie trzeba wstawać o 5 zdążyć na zmianę przy taśmie
  • Odpowiedz