Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +18
1250 zł brutto za wymianę oleju z filtrami i przegląd auta, a niech mnie dunder świśnie.

#jedzenie71 #wroclaw
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
źródło: IMG_20250809_185743__01
Pobierz

Od Boga Ojca wszystko pochodzi i my jesteśmy dla Niego, a przez Syna Bożego, Pana Jezusa Chrystusa wszystko się stało, wszystko zostało stworzone, w tym ludzie na podobieństwo Boga Ojca. Syn Boży, Pan Jezus Chrystus doskonale objawia swojego i naszego Ojca - Boga Ojca, jest doskonałym obrazem niewidzialnego Ojca i Jego woli. Duch Święty pochodzi od Boga Ojca i został dany nam przez Pana Jezusa Chrystusa (przez Chrystusa wszystko się stało), a my mamy żyć w jedności Ducha Świętego - Ducha Boga Ojca i Syna Bożego, który nas spaja wraz z Nimi i prowadzi do prawdy, świętości, pokory i poznania Boga przez wiarę w Jezusa Chrystusa.
#bog #jezuschrystus #wiara #biblia #chrzescijanstwo
W Biblii jest "Potem rzekł Bóg: Uczyńmy człowieka na Nasz obraz, podobnego Nam.", czyli człowiek został stworzony na podobieństwo Boga w Trójcy Jedynego.
Reszta chyba się zgadza, ale mogłem czegoś nie zrozumieć, polecam to zweryfikować na przykład z tym https://www.teologia.pl/m_k/kkk1t03.htm i szczególnie z Symbolum Athanasianum.
Przeczytaj sobie cały rozdział J 14.
J 14, 16 - "Ja zaś będę prosił Ojca, a innego Pocieszyciela da wam, aby z wami był na zawsze"
W jednym zdaniu masz rozdział na Jezusa, Ojca i Pocieszyciela.
Mi Trójca tutaj nie pasuje. Wg mnie:
J 14,17:
"Ducha prawdy, którego świat nie może przyjąć, bo Go nie widzi ani nie zna. Wy Go znacie, bo przebywa wśród was i będzie w was."
Tu już widać, że uczniowie znają Ducha Prawdy, ponieważ jest z nimi - czyli nie jest to nowa, nieznana osoba, ale Duch, którego doświadczali już
J 14,17:
"Ducha prawdy, którego świat nie może przyjąć, bo Go nie widzi ani nie zna. Wy Go znacie, bo przebywa wśród was i będzie w was."
łączy się
Na tym polega Trójca, jest jeden Bóg, jeżeli ktoś zna Syna to zna i Ojca.
Chodzi po prostu o to, że zasmucili samego Boga.
Zbawienie to nie: „poznanie Boga przez świętość, pokorę i prowadzenie przez Ducha” – to są owoce nowego życia, a nie jego warunki.
Biblia mówi jasno:
„Łaską bowiem jesteście zbawieni przez wiarę. To nie z was – Boży to dar. Nie z uczynków.”
J 13:35 UBG "Po tym wszyscy poznają, że jesteście moimi uczniami, jeśli będziecie się wzajemnie miłować."
Gdy ktoś jest uczniem Chrystusa, to jest zbawiony (w danej chwili (ktoś może się odwrócić, ale raczej to rzadka sytuacja, choć tego nie wiem)).
Zatem zgadza się to